Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Τι ανακοίνωσαν οι υπουργοί στη κοινή συνέντευξη τύπου

Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η κα. Κεραμέως τόνισε ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης. Σημείωσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι μια δυναμική διαδικασία και πρόσθεσε: «δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα πιο αυστηρά ή πιο επιεική«.

Το παρόν σχέδιο λειτουργίας των σχολείων, είπε, βασίζεται στην εισήγηση και τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19, η οποία έλαβε υπ’ όψιν τα τελευταία επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι κάθε βήμα θα αξιολογείται και θα επικαιροποιείται, αν χρειαστεί, στη βάση της εξέλιξης της πανδημίας, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη λειτουργία των σχολείων, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική.

«Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας, ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορονοϊού«, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για ομαδική δουλειά από την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού – από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες – φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη.

Ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites