Στη Βουλή με ερώτηση Μπάρκα τα προβλήματα των σχολείων του Νομού Πρέβεζας

Στη Βουλή καλεί, με Επίκαιρη Ερώτηση, την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για τα προβλήματα που παρουσιάζονται ήδη με την έναρξη του νέου σχολικού έτους στον Νομό Πρέβεζας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας.

Οι εργασίες στις σχολικές μονάδες του Καναλακίου δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω της ουσιαστικής αδιαφορίας της κυβέρνησης να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα έξι μήνες μετά τον σεισμό οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με βάρδιες, ένα αντικοινωνικό, όπως η ίδια η κυβέρνηση το έχει χαρακτηρίσει, μέτρο. Τη διαπίστωση ότι με τον βραδύ ρυθμό που υλοποιούνταν οι σχετικές διαδικασίες αποκατάστασης, σχολικές μονάδες του Καναλακίου δεν θα ήταν έτοιμες με την έναρξη του νέου σχολικού έτους είχε διατυπώσει με σχετική Ερώτηση, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, ο κ. Μπάρκας προς την Υπουργό Παιδείας. Ερώτηση, που για μια ακόμη φορά από κυβερνητικό στέλεχος σε θέμα που αφορά τον Νομό Πρέβεζας, έμεινε αναπάντητη.

Επίσης, στην Επίκαιρη Ερώτηση γίνεται αναφορά στην Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη είτε να δημιουργηθεί ένα επιπλέον τμήμα στην Α? τάξη του Δευτέρου και του Τρίτου Γυμνασίου Πρέβεζας, είτε να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα μεικτό Τμήμα με μαθητές από τα δύο σχολεία, χωρισμένους με αλφαβητική σειρά. Να σημειωθεί ότι η Α? Τάξη του Δευτέρου Γυμνασίου Πρέβεζας αποτελείται από ογδόντα ένα (81) μαθητές και από εβδομήντα εννέα (79) μαθητές αποτελείται η Α? Τάξη στο Τρίτο Γυμνάσιο Πρέβεζας, κατανεμημένοι σε τρία τμήματα στις εν λόγω σχολικές μονάδες. Γίνεται φανερό, επομένως, ότι σε αίθουσες των τριάντα πέντε τετραγωνικών μέτρων, δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αποστάσεις, οι οποίες άλλωστε έχουν προβλεφθεί και σε μια σειρά Υπουργικών Αποφάσεων, όπως αυτές δημοσιεύονται σε διάφορα Φύλλα Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης και στον χώρο της εκπαίδευσης έχουν οδηγήσει σε έκδηλη αγωνία και προβληματισμό την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς μαθητών στον Νομό Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites