ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτες μέσω της εφαρμογής «Λεφτά στο Λεπτό»

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σε έξαρση τις τελευταίες μέρες είναι και στην περιοχή μας  οι απάτες με επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα κάνοντας χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό».

Οι ευφυέστατοι απατεώνες παριστάνουν τους αγοραστές βασιζόμενοι στην άγνοια των υποψήφιων θυμάτων για το πώς λειτουργεί η τραπεζική υπηρεσία, με αποτέλεσμα, ενώ το θύμα πιστεύει πως πληκτρολογεί το ποσό που υποτίθεται πως θα λάβει από την αγορά, στην πραγματικότητα δίνει εντολή χρέωσης του δικού του λογαριασμού.

«Λεφτά στο Λεπτό»

Η τραπεζική υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό» δημιουργήθηκε προς διευκόλυνση των πελατών της τράπεζας, οι οποίοι για παράδειγμα χρειάζονται άμεσα χρήματα, όμως βρίσκονται στον δρόμο και έχουν ξεχάσει τη χρεωστική τους κάρτα αλλά πρέπει να κάνουν ανάληψη ή έχουν χάσει το πορτοφόλι και χρειάζονται επειγόντως μετρητά κ.λπ.

Ανάληψη των μετρητών μπορεί να κάνει ακόμη και παραλήπτης που δεν είναι πελάτης της Τράπεζας, αρκεί να διαθέτει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών που για λόγους ασφαλείας η Τράπεζα κοινοποιεί μόνο στον αποστολέα των χρημάτων, συνήθως στο κινητό του τηλέφωνο.

Δηλαδή μόνο ο αποστολέας γνωρίζει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών μίας χρήσης, και έτσι γίνεται το λάθος από τα θύματα, αφού τα ίδια  γνωστοποιούν τον κωδικό στον παραλήπτη που δεν είναι άλλος από τον απατεώνα, ο οποίος εισπράττει απευθείας τα χρήματα που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταθέσει για την αγορά του προϊόντος η της υπηρεσίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites