Κώστας Μπάρκας: Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση για τα κλειστά σχολεία στο Καναλάκι

Στα κλειστά σχολεία του Καναλακίου, που παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών για έγκαιρη λειτουργία παραμένουν κλειστά, βρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας. Ενώ έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή και σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη του νέου σ χολικού έτους, κρίσιμες σχολικές μονάδες στο Καναλάκι παραμένουν κλειστές, με ορατό το ενδεχόμενο οι επισκευές να μην έχουν τελειώσει ούτε στη νέα συμβατική ημερομηνία που έχει τεθεί για τα μέσα Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αδιαφορία απέναντι στους πολίτες του Καναλακίου από την κυβέρνηση, με τις σχετικές διαδικασίες να βραδυπορούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,, μόλις πριν από λίγες ημέρες, όπου κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών, του ενιαίου κτιριακού φορέα του ελληνικού κράτους, βρέθηκε στους χώρους εργασιών και διαπιστώθηκε ότι εμφανίζονται επιπλέον προβλήματα που χρήζουν επισκευών. Από τον περασμένο Μάρτιο που σημειώθηκε ο σεισμός και μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου τα αρμόδια όργανα διαπίστωσαν την ανάγκη επιπλέον επισκευών. Άλλωστε, η αδιαφορία της κυβέρνησης αποδεικνύεται και από τη μη απάντηση της Υπουργού Παιδείας σε σχετική Ερώτηση του κ. Μπάρκα, που κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου, με θέμα την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στα σχολικά κτήρια του Καναλακίου, όπου ήδη παρουσιάζονταν καθυστερήσεις και διατυπώνονταν η αγωνία ότι δεν θα είναι έτοιμα στην έναρξη του νέου σχολικού έτους. Δυστυχώς, αυτό που φαίνονταν ήδη από τον Αύγουστο επιβεβαιώθηκε και μόνο η κυβέρνηση βρήκε τον βολικό τρόπο είτε να μην απαντά σε Διαδικασίες Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είτε να μεταθέτει στο άδηλο μέλλον τις αναγκαίες λύσεις. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι να ανατρέπονται οικογενειακοί προγραμματισμοί, καθώς τα σχολεία αναγκαστικά λειτουργούν με βάρδιες, μαθητές από διπλανά δυσπρόσιτα χωριά να αναγκάζονται να μετακινούνται με ιδιωτικά αυτοκίνητα βραδινές ώρες.

“Καλό θα ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να στρέφει τη δημόσια συζήτηση σε οτιδήποτε άλλο, χειριζόμενη επικοινωνιακά τα θέματα, να ασχοληθεί με το χάος που έχει δημιουργήσει, μη δίνοντας πουθενά λύσεις, στη Δημόσια Παιδεία” τονίζει στην ανακοίνωση του Κώστας Μπάρκας.


1 σχόλιο για “Κώστας Μπάρκας: Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση για τα κλειστά σχολεία στο Καναλάκι”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Ο δήμαρχος;α είπαμε είναι ένας από τους τρεις στην Ελλάδα που βγήκαν με την επίσημη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σιγά μην τον πειράξει ο Κωστάκης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites