Και κάτω από την μάσκα έχουν φωνή οι μαθητές της Πρέβεζας

Την πρώτη τους δυναμική, μαχητική απάντηση έδωσαν χθες Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη εκατοντάδες μαθητές της Πρέβεζας με κλειστά σχολεία και πορεία. Όλες αυτές τις μέρες τα σχολεία της Πρέβεζας, που ήταν σε κινητοποιήσεις,  βρίσκονται σε αναβρασμό,  αφού η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει κανένα μα κανένα μέτρο προστασίας. Η κατάσταση είναι τραγική και σχεδόν πανομοιότυπη σε όλα τα σχολεία. Οι μαθητές φτάνουν ακόμα και τους 27 ανά τάξη, υπάρχει μία καθαρίστρια που αντικειμενικά δεν μπορεί να καθαρίσει όλες τις σχολικές αίθουσες στα διαλείμματα, κάνουν μάθημα ακόμα και σε κοντέινερ, όπως στο μουσικό σχολείο. Σε όλα τα παραπάνω οι μαθητές απάντησαν φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά τους, όπως  “Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή” και “η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία”. Έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους, για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη σε 15, να προσληφθούν εδώ και τώρα μόνιμοι καθηγητές και καθαρίστριες, να βρεθούν τώρα αίθουσες, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους.   

Αφού διέσχισαν τους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρώτα όμως πέρασαν έξω από το νοσοκομείο της Πρέβεζας, φωνάζοντας “Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”. Με τη ντουντούκα τους απευθύνθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν βγει στα μπαλκόνια, λέγοντάς τους ότι με τον αγώνα τους οι μαθητές παλεύουν για μέτρα προστασίας στα σχολεία τους, γιατί σέβονται τις μάχες και τον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα οι υγειονομικοί. 

Καταγγέλλουν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Τελευταία στάση στην χθεσινή πορεία των μαθητών ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Πρέβεζας. Εκεί, όπως καταγγέλλουν,  ενώ ζήτησαν από τον διευθυντή να κατέβει για να ακούσει τα αιτήματα τους, εκείνος  λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων αρνήθηκε να τους συναντήσει. Οι μαθητές όμως απαίτησαν να τους δει και σύσσωμοι ανέβηκαν πάνω φορώντας όλοι τις μάσκες τους. Στην καταγγελία τους οι μαθητές αναφέρουν πως ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, ως εκπρόσωπος της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας, άρχισε να ωρύεται και έφτασε στο σημείο και τραβά την πόρτα για να μην μπουν οι μαθητές. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κλείσει τα δάχτυλα μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής και να τον τραυματίσει”, ενώ κάνουν λόγο για αυταρχισμό.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 10:30 στο Φόρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μαθητική πορεία στην Πρέβεζα.         

TAGS:


1 σχόλιο για “Και κάτω από την μάσκα έχουν φωνή οι μαθητές της Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Αυτοί οι έξι που ακολουθούσαν τα παιδιά στο τέλος της πορείας,ως άλλα τσοπανόσκυλα, ποιοι είπαμε ότι ήταν; Μήπως τα γνωστά πρόσωπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ς;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites