Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και για τους ασφαλισμένους των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε σημαντική επέκταση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προχώρησε η ΗΔΙΚΑ, με την πλήρη ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά, ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το σύνολο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και στον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.

Από τις αρχές του 2020 το σύστημα εφαρμόστηκε πιλοτικά, για την καταχώριση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Πλέον οι άμεσα ασφαλισμένοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (δηλαδή όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί) και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους εντάσσονται πλήρως στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠ.ΕΘ.Α. διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από ιατρό στρατιωτικής μονάδας.

Οι συνταγές ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων και κρατικών νοσοκομείων, καθώς και σε ιδιωτικά φαρμακεία συμβεβλημένα με το ΥΠ.ΕΘ.Α.

Στα υπόλοιπα, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites