Αγιασμός στα σχολεία της Πρέβεζας – Το μήνυμα του Δημάρχου

Μήνυμα – Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο πλαίσιο του σχολικού αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021

 

O καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε σήμερα στα σχολεία σε μια τελείως διαφορετική σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε λόγω της πανδημίας του COVID 19. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ.Δημήτρη Καραμανίδη παρακολούθησε τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος μαζί με ευχές για μια καλή και ασφαλή χρονιά προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 αναφέρει:

«Αγαπημένα μας παιδιά του Δήμου Πρέβεζας, κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί και αγαπητοί γονείς, σήμερα όπως κάθε έτος είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα για όλους μας.

Η πρώτη ημέρα του σχολικού έτους , πάντα με την τέλεση του αγιασμού, αποτελεί μια από τις πιο χαρούμενες και ελπιδοφόρες ημέρες μέσα στο χρόνο. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο την ένιωθα ως μαθητής, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο την αναπολούσα μέχρι να την καμαρώσω ως γονέας αλλά και να την τιμήσω, για δεύτερη χρονιά εφέτος ως Δήμαρχος.

Σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, τελούμε τον αγιασμό στα σχολεία του Δήμου μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, ώστε σε αυτή την πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για όλους μας να έχουν τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό των σχολικών μονάδων την ευλογία και τη βοήθεια του Θεού.

Ετούτη όμως την ιδιαίτερα δύσκολη κι όπως ήδη τόνισα πρωτόγνωρη για όλους χρονιά κληθήκαμε να είμαστε έτοιμοι με ασφάλεια παρέχοντας κάθε απαραίτητο όπλο για την προφύλαξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πρώτο χρόνο αλλά και του κοινωνικού συνόλου σε δεύτερο.

Ήδη τα παιδιά μας έζησαν τις πρώτες εμπειρίες εν μέσω της καραντίνας αλλά και των Πανελλαδικών εξετάσεων στα τέλη της περασμένης σχολικής χρονιάς, παίρνοντας όλα άριστα για την ωριμότητα και τη σοβαρότητα με την οποία τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, προστατεύοντας πρώτα τα ίδια, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση της πανδημίας.

Εμείς, όλοι οι Δημότες στο Δήμο Πρέβεζας αντιμετωπίσαμε σε κάθε επίπεδο και από κάθε ιδιότητα, με σοβαρότητα και σύνεση την πανδημία και βγήκαμε έως σήμερα νικητές στις χαμηλότερες θέσεις κρουσμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Από σήμερα, ξεκινάμε όλοι μαζί μια νέα μάχη απέναντι στην πανδημία του Covid-19 πρωτίστως οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί και οι οποίοι θα έχουν και την πολύ σημαντική αποστολή της διασφάλισης της τήρησης των ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας μέσα στα σχολεία αλλά και οι γονείς που θα επωμιζόμαστε την ευθύνη της συνεχούς ενημέρωσης και υποστήριξης των παιδιών μας στη πρωτόγνωρη αυτή σχολική χρονιά.

Αγαπητά μας παιδιά, ξεκινάτε τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το νηπιαγωγείο έως και την Τρίτη Λυκείου, ώστε να κερδίσετε το διπλό αγώνα της μόρφωσης και της ασφάλειας. Καλείστε μέσα από τις ειδικές συνθήκες, όπως οι ανάγκες μας επιβάλλουν, να ολοκληρώσετε το σχολικό έτος με επιτυχία και όπως το κεντρικό μήνυμα τονίζει στην εποχή μας, πάμε στο σχολείο με ασφάλεια.

Αποτελείτε ταυτόχρονα τους φρουρούς της υγείας των δικών σας ανθρώπων και

ιδιαίτερα των μεγαλύτερων σε ηλικία και των ευπαθών ομάδων μέσα από την ατομική σας ευθύνη αλλά και τους εγγυητές ενός λαμπρού μέλλοντος για εσάς τους ίδιους και για τον τόπο σας, μέσα από την εκπαιδευτική σας ολοκλήρωση και καταξίωση, ως αυριανοί χρήσιμοι δημότες είτε ως επιστήμονες είτε ως μέλη της αγοράς και της παραγωγικής κοινότητας.

Ήδη έχετε αποδείξει στην εμπειρία που είχαμε την Άνοιξη, ότι μπορείτε να αποτελέσετε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σας, τους εγγυητές αυτής της επιτυχίας. Άλλωστε στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή που ζούμε, με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και της τηλεεκπαίδευσης, αν κι όταν αυτό κριθεί εκ νέου απαραίτητο, η παιδεία μας απέδειξε ότι δεν γνωρίζει αδιέξοδα.

Είστε η νέα γενιά που καλείστε 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του Γένους για την ελευθερία του από τον Τουρκικό ζυγό, να συνδυάσετε τις παραδόσεις και εθνικές μας αξίες, με τις επιστήμες και τον πλούσιο πολιτισμό μας τις νέες τεχνολογίες και το νέο ψηφιακό κόσμο!

Είστε η νέα γενιά της αυτοπεποίθησης που θα οδηγήσει τον τόπο μας αλλά και την Ελλάδα στο σύγχρονο, παραγωγικό, λειτουργικό και υψηλό επίπεδο που της αξίζει σε κάθε τομέα .

Εύχομαι από καρδιάς, αρχικά ως γονέας και έπειτα ως Δήμαρχος, καλή, δημιουργική, ασφαλή και επιτυχή σχολική χρονιά, όπου όλοι σας θα εργασθείτε και θα προσπαθήσετε με ζήλο στο δρόμο της παιδείας και της καλλιέργειας, που οδηγεί στη γνώση και την αριστεία. Διότι η αριστεία δεν ολοκληρώνεται από την επιτυχία αλλά από την προσπάθεια προς την κατάκτηση αυτής και να μην ξεχνάτε ότι η παιδεία και η μόρφωση θα σας προσφέρουν τη γνώση η οποία εγγυάται το φως της ελευθερίας.

Και όπως ο Πλούταρχος δίδαξε «Οι γνώσεις είναι για το πνεύμα ό,τι τα μάτια για το σώμα, δηλαδή, το φως της διάνοιας. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια, να ζείτε στο φως, νικήστε το σκοτάδι!»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites