Ήταν ανέτοιμοι και τώρα τρέχουν να προλάβουν για Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Στις 15 Οκτωβρίου “λήγει” η προθεσμία υποβολής των προσχεδίων για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω του οποίου προβλέπεται και η χρηματοδότηση νέων Νοσοκομειακών Υποδομών στην χώρα μας.

Αυτό αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή Νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, αν βέβαια προλάβουν να συνεννοηθούν Δήμος και Περιφέρεια για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Σε μία συνάντηση που συγκάλεσε αρχές Αυγούστου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης με αφορμή την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας, ο ίδιος έβαλε στη συζήτηση το θέμα αυτό, φέρνοντας  έτσι ξανά στο προσκήνιο την ανέγερση νέου νοσοκομείου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κ.α

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr μέχρι και την ημέρα της συνάντησης,  η Περιφέρεια δεν είχε στο συρτάρι της καμία έτοιμη ώριμη μελέτη για το οικόπεδο 50 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πρέβεζας στην περιοχή του Μύτικα, ώστε να μπορεί άμεσα να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αφού δεν υπήρχε έτοιμη μελέτη, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν, να αντιγράψει η Πρέβεζα την μελέτη του Νοσοκομείου Ζακύνθου, η οποία πιθανόν – όχι όμως σίγουρα- να μπορεί να εφαρμοστεί στο εν λόγω οικόπεδο.

Να σημειωθεί πως το Νοσοκομείου Ζακύνθου άρχισε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2012 και πρόκειται για ένα Νοσοκομείο, το οποίο καταλαμβάνει 12.500 τ.μ. κτιρίων, ενώ οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σημερινού Νοσοκομείου Πρέβεζας έχουν συνολική επιφάνεια 2.900 τ.μ.

 

Το γεγονός ότι επί χρόνια ούτε ο Δήμος, αλλά ούτε και η Περιφέρεια δεν μερίμνησαν να ωριμάσουν ούτε μία μελέτη ανέγερσης νέου νοσοκομείου, τους οδηγεί τώρα στο να προσπαθούν άρον – άρον με σπασμωδικές και πρόχειρες κινήσεις να κυνηγήσουν το όνειρο … έχοντας μόνο ένα μήνα ακόμα περιθώριο και όλα αυτά πίσω από την πλάτη των πολιτών της Πρέβεζας, που δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για τις διαδικασίες που γίνονται εδώ και περίπου ένα μήνα.

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και τις ευθύνες  σε περίπτωση που χαθεί και αυτή η ευκαιρία, να βαραίνουν αποκλειστικά, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμος Πρέβεζας καθάρισε πριν λίγες ημέρες το οικόπεδο για να γίνουν οι απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες.

Οι μέρες περνούν και οι πολίτες δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι γίνεται, ενώ ο Δήμος Πρέβεζας ενεργώντας για ακόμα μία φορά εν κρυπτώ, όπως και σε άλλα θέματα που έχουμε αναδείξει στο mypreveza.gr, δεν έχει ενημερώσει ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, φέρνοντας έτσι για ακόμα μία φορά την κοινωνία της Πρέβεζας προ τετελεσμένου.

Το θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή, ταλανίζει εδώ και χρόνια την Πρέβεζα και οι πολίτες της έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας.

 


2 σχόλια για “Ήταν ανέτοιμοι και τώρα τρέχουν να προλάβουν για Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Μισή και συνάμα προπαγανδιστική είδηση.ποιοι αρνούνται τόσα χρόνια ,λόγω πολιτικών αγκυλώσεων ,την δημιουργία νέου νοσοκομείου;

    1. Ο/Η Τακης2 λέει:

      Όλοι το αρνήθηκαν ο καθένας για δικούς του λόγους.
      Άλλοι είχαν Χωραφάκια για πουλημα
      Άλλοι ήθελαν να είναι κοντά
      Άλλοι κόλλησαν με το ΣΔΙΤ (Λες και έχει γίνει τίποτα χωρίς ΣΔΙΤ)..
      Στην κουβέντα όλοι συμφωνούσαν ότι ήθελα νοσοκομείο,στην πράξη όλοι έκανα τα πάντα για να το σαμποτάρουν.
      Ένα πράγμα σαν την ανάδειξη της Νικόπολης δλδ…όλοι το θέλουν και όλοι κάνουν ότι μπορούν να μη γίνει.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites