Συνάντηση της Μ. Τζούφη με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στην επιτακτική ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων μελών ΔΕΠ, διοικητικού και εργαστηριακού προσωπικού, καθώς και στην ουσιαστική ενίσχυση των νέων τμημάτων επικεντρώθηκε η συζήτηση της Μερόπης Τζούφη με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαντά, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις κ.κ. Πασχόπουλο, Γεωργάτο και Νικολόπουλο.

Ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος προκύπτει από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προχωρά στη στελέχωση μόνο 16 θέσεων μελών ΔΕΠ από τις 25 που είχε αιτηθεί το Πανεπιστήμιο ώστε να καλυφθούν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις. Όπως τονίστηκε, το υπουργείο Παιδείας αθετεί τον κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις και απαιτείται η άμεση διάθεση και των υπόλοιπων θέσεων.

Παράλληλα, εκκρεμεί η υπογραφή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως -εδώ και 11 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις- για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μελών ΔΕΠ σε εγκεκριμένες θέσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Όσον αφορά την κατανομή θέσεων διοικητικού και ειδικού διδακτικού προσωπικού που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, προκύπτει πως μόλις 7 θέσεις έχουν καλυφθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αριθμός μη-ικανός για να καλυφθούν οι διοικητικές και εργαστηριακές ανάγκες, με τις πρυτανικές αρχές να εκφράζουν την ελπίδα πως ίσως οι θέσεις καλυφθούν μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, η οποία θα ξεκινήσει καθυστερημένα τον Οκτώβριο.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει διαθέσει από τον τακτικό του προϋπολογισμό όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την προμήθεια προστατευτικών μέσων και πραγματοποιεί τις απαραίτητες απολυμάνσεις. Επίσης, αιτείται επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου και η αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών των φοιτητών μας, προϋποθέτουν πολιτική βούληση για πραγματική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους με γνώμονα το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, με ασφάλεια και προστασία απέναντι στην υγειονομική απειλή που αντιμετωπίζουμε».

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα

16/04/2021, 7:11 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : Στο “Βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

16/04/2021, 6:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Μειώνονται και άλλο τα κρούσματα στην Ήπειρο

16/04/2021, 5:35 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Κώστας Κρυστάλλης στο περιοδικό «Νέα Εστία»

15/04/2021, 10:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σάλος στα Γιάννενα για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό 20 ατόμων

15/04/2021, 9:47 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : Χωρίς νέα κρούσματα Άρτα και Θεσπρωτία – Η κατανομή για Πρέβεζα και Γιάννενα

14/04/2021, 5:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites