Στην Πρέβεζα “έδεσε” η υπερπολυτελής θαλαμηγός του μεγιστάνα Μπρους Γκρόσμαν

Photo Δημήτρης Τσογκας

Τράβαει τα βλέμματα στο λιμάνι της Πρέβεζας η λαμπερή  θαλαμηγός “Forever One” του Μεξικανού μεγιστάνα Μπρους Γκροσμαν.

Το πολυτελές σούπερ-γιοτ που εδώ και λίγες ώρες έχει “δέσει” στο λιμάνι της πόλης,είναι σαν ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα, για τον δισεκατομμυριούχο Μεξικανό και τη σύζυγό του Έλσα.

Στον εξωτερικό διάκοσμο του εντυπωσιακού γιοτ των περίπου 55 μέτρων είναι εμφανές το κόκκινο χρώμα, ένα χρώμα που παραπέμπει στην «Coca Cola», από την οποία ο Γκρόσμαν αντλεί πολλά από τα έσοδα, χάρη στα οποία η περιουσία (net worth) του ιδίου και της αδερφής του, Σίνθια, υπολογίζεται πως ξεπερνά σήμερα το 1,4 – 1,5 δισ. δολάρια.

To Forever One («Για πάντα μία»), που λέγεται πως πήρε το όνομά του προς τιμήν της συζύγου του Γκρόσμαν, Έλσα Ρουΐζ, ναυπηγήθηκε και παραδόθηκε στον επιχειρηματία το 2014 από την «ISA Yachts». Φέρει σημαία Νήσων Κέιμαν και έχει σχεδιαστεί από τον Αργεντίνο αρχιτέκτονα ναυπηγό Horacio Bozzo και το εσωτερικό του από το Studio Massari. Μάλιστα, λέγεται πως οι σχεδιαστές επισκέφτηκαν τις κατοικίες των Γκρόσμαν στη Μαδρίτη, το Τέξας, το Μοντερέι και το Τάμπικο (Μεξικό), ώστε να δουν τον τρόπο που ζουν, ντύνονται και διασκεδάζουν, για να διαμορφώσουν ανάλογα και το πλωτό τους σπίτι.

Το γιοτ, μήκους 54,7 μέτρων, όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου και πλάτους 10-11, όσο μια τριώροφη κατοικία, μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επισκέπτες σε τέσσερις πολυτελείς καμπίνες, ενώ έχει πλήρωμα 14 ατόμων. Οι ισχυρές μηχανές «Caterpillar 3512C» του επιτρέπουν να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, με cruising speed 14-14,5 κόμβων.

Το βιογραφικό του Μπρους Γκρόσμαν

Το 1964 ο πατέρας του Μπρους, Μπάρτον, ίδρυσε στο Τάμπικο του Μεξικού την εταιρεία συμμετοχών «Grupo Continental», που το 2011 συγχωνεύτηκε με την Embotelladoras Arca SAB, σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί 46 εταιρείες, με αντικείμενο την παραγωγή αναψυκτικών και μεταλλικού νερού, τη διύλιση ζάχαρης, τα συστήματα ψύξης και τα πλαστικά.

 

Όταν ο Μπάρτον Γκρόσμαν πέθανε το 1999, άφησε στον Μπρους και την αδερφή του Σίνθια, δύο κρίσιμες θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Grupo Continental, μιας από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις του Μεξικού. Τα ονόματα των δύο αδελφών συχνά φιγουράρουν στις λίστες με τους πιο πλούσιους Μεξικανούς. Μετά το πανεπιστήμιο, ο Μπρους Γκρόσμαν, που γεννήθηκε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, εργάστηκε για δύο χρόνια στην Procter and Gamble και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, προτού επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία παράγει, εμφιαλώνει, διανέμει και πουλάει τα brands αναψυκτικών της The Coca-Cola Company στο Μεξικό και άλλες περιοχές της Αμερικής.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites