Περίεργη απόφαση του Δήμου Πάργας “δεσμεύει” τις κατασκηνώσεις της Λούτσας για 40 χρόνια

Την εκμίσθωση για μακροχρόνια διάρκεια με πλειοδοτική δημοπρασία του ακινήτου του Δήμου εμβαδού σαράντα (40) στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Κλιμάτι» της τοπικής κοινότητας Λούτσας(κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ), αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση η Δημοτική αρχή και πέρασε κατά πλειοψηφία με 14 ψήφους υπέρ, μεταξύ των οποίων και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων “Δημοτική Ενωτική Πορεία” και “Νέα Δύναμη”, ενώ υπέρ της απόφασης τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Λούτσας .

Αξιοσημείωτο είναι ότι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, καταψήφισαν το θέμα.

Το θέμα των κατασκηνώσεων της Λούτσας δεν απασχολεί πρώτη φορά την επικαιρότητα. Τα τελευταία χρόνια μετά και την απόφαση του Δήμου Πάργας να προχωρήσει σε αποβολή του ΤΥΠΕΤ από τη θέση “Κλιμάτι” μετά από 20 χρόνια, το ζήτημα βρίσκεται πολύ συχνά στην τοπική ατζέντα.

Ο Δήμαρχος Πάργας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, να παραμείνει η χρήση του χώρου ως κατασκήνωση, που είναι μία ήπιας μορφής ανάπτυξης ενός υπέροχου περιβάλλοντος

Η απόφαση λοιπόν του Δήμου Πάργας να δημοπρατήσει για μίσθωση και ουσιαστικά να “δεσμεύσει” το ακίνητο σε έναν μισθωτή για 40 ολόκληρα χρόνια, μετά από τις προσπάθειες του να αποβάλει το ΤΥΠΕΤ, χαρακτηρίζεται ως περίεργη και γεννά πολλά ερωτηματικά.

Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που οδηγεί το Δήμο Πάργας να μισθώσει ένα ακίνητο “φιλέτο” για 40 ολόκληρα χρόνια;

Υπάρχει ήδη “μνηστήρας” που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον πίσω από κλειστές πόρτες και επιθυμεί να μισθώσει το ακίνητο για αυτό το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Εκτός από την μακροχρόνια μίσθωση, ποιοι είναι οι άλλοι όροι της δημοπρασίας;

Τα παραπάνω είναι τρία βασικά ερωτήματα που απαιτούν καθαρές απαντήσεις από τον ίδιο το Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά, ο οποίος ήδη όπως προαναφέρθηκε, στο θέμα των κατασκηνώσεων, είναι ανακόλουθος με τα όσα υποστήριζε στο παρελθόν.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υποβρύχιος καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής στη Βρυσούλα με την συνδρομή της Λ.Ε.Κ

18/05/2022, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

18/05/2022, 6:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενεργειακά αυτόνομος ο Βιολογικός καθαρισμός του Λούρου

18/05/2022, 5:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοιχτή επιστολή του Στράτου Ιωάννου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

18/05/2022, 4:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/05/2022, 11:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Νέα Σαμψούντα

18/05/2022, 10:50 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites