Με τον διευθυντή της Α/θμιας συναντήθηκε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας με το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μότσιο. 

   Στη συνάντηση αναλύθηκε η δομή κι ο σκοπός ίδρυσης  της Ένωσης ,ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Σύλλογοι Γονέων στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας ,ενώ υπογραμμίστηκε  η ανάγκη αναζωογόνησης των Επιτροπών- Συμβουλίων στους οποίους εκπροσωπούνται οι Σύλλογοι Γονέων. 

   Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν :

Α. Την εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας από τον covid-19, όπως αυτά αναφέρονται στις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας,

Β. Τα θέματα υγιεινής και μη εφαρμογής των πρωτοκόλλων καθαριότητας που προβλέπονται ,ως αποτέλεσμα του μικρού αριθμού προσωπικού καθαριότητας που προσλήφθηκε και των περιορισμένων ωρών εργασίας τους. .Για παράδειγμα αναφέρουμε το Ειδικό Σχολείο ,μια μονάδα αυξημένων απαιτήσεων που μοιράζεται την καθαρίστρια με το 3ο Δημοτικό ,το 4ο Νηπιαγωγείο που δέχεται τις υπηρεσίες καθαριότητας για 1,5 ώρα κι αυτή εκτυλίσσεται στις 13:30 ,όταν και τα περισσότερα παιδιά έχουν αποχωρήσει.

Γ. Θέματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών του Ειδικού Σχολείου και κυρίως το θέμα του προαύλιου χώρου που είναι στρωμένος με χαλίκι, με την όποια επικινδυνότητα αυτό συνεπάγεται και δεν έχει λυθεί παρόλα τα αιτήματα των Διευθυντών του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων.

Δ. Τα εκπαιδευτικά κενά

Ε. Το ζήτημα που έχει ανακύψει και ταλανίζει πανελλαδικά μόνο το Ν. Πρέβεζας κι αφορά την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων.

Στ.Το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων 

Η. Την ανάγκη καταγραφής από τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων  ,όπως άλλωστε προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, Φ7/118240/Δ1/9.9.20, των θεμάτων που δεν επιλύονται και προβλέπονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο.

Η Ένωση ευχαριστεί τον κ.Μότσιο για την άψογη συνεργασία και τις  εμπεριστατωμένες  απαντήσεις του και δηλώνει βεβαία για την αφετηρία μιας δημιουργικής κι αποδοτικής συνεργασίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites