«Εργασιακή Συμβουλευτική στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του  Δήμου Πρέβεζας»

Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως μήνας ανασυγκρότησης και αναζήτησης εργασίας. Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας. Η λειτουργία του Κέντρου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής σε ενήλικες γυναίκες και στελεχώνεται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό. Μέχρι σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής έχει υποδεχθεί 447 γυναίκες και έχει υποστηρίξει με εργασιακή συμβουλευτική 183 ωφελούμενες. Συγκεκριμένα παρέχεται σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, συνέντευξη επιλογής, επιχειρηματική συμβουλευτική και κατάρτιση εργασιακού πλάνου.

Ένα ακόμη σημαντικό δεδομένο που οφείλουν να προσέξουν οι γυναίκες είναι το έμφυλο συνταξιοδοτικό χάσμα. Καθώς με βάση τις τελευταίες έρευνες που διενέργησε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,  οι γυναίκες παίρνουν περίπου κατά μέσο όρο ένα τέταρτο χαμηλότερη  σύνταξη από ότι οι άνδρες. Η διαφορά στις συντάξεις ανδρών και γυναικών ονομάζεται έμφυλο συνταξιοδοτικό χάσμα γιατί συνδέεται με κυρίαρχα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με το ρόλο ανδρών και γυναικών. Το 2019 η διαφορά ανήλθε σε 24,5%. 

Το συνταξιοδοτικό χάσμα μεταξύ των φύλων οφείλεται σε ένα σύνολο κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων σε όλη τη διάρκεια της ζωή τους όπως:

  • στους διαχωρισμούς στην αγορά εργασίας και στα στερεότυπα που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της καριέρας των γυναικών
  • στο έντονο μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Καθώς οι γυναίκες αναλαμβάνουν, σύμφωνα με τα κυρίαρχα στερεότυπα το κύριο βάρος της φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, συχνά αναγκάζονται:

  • να μην εισέλθουν στην αγορά εργασίας
  • να εγκαταλείψουν πρόωρα ή να διακόψουν για κάποιο διάστημα την εργασία και την ασφάλισή τους
  • να εργαστούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης
  • να απασχοληθούν σε θέσεις ανασφάλιστης (μαύρης) εργασίας

Η ενημέρωση των γυναικών για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επιλογές σταδιοδρομίας τους στη σύνταξή τους είναι πολύ σημαντική, αλλά και η δημιουργία ενός εργασιακού πλάνου κατάλληλο για τις δικές τους δυνατότητες.

 

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δ. Πρέβεζας

Ιωνίας 6, 48100, Πρέβεζα

2682024444, 2682089667

womenaid@1485.syzefxis.gov.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Π.Ε Πρέβεζας εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο

03/12/2020, 6:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Έκκληση του Νίκου Καλαντζή για προσοχή μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Ζηρού

03/12/2020, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Σύλλογος “Δύναμη” ζητά τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

03/12/2020, 12:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση στις δόσεις ρυθμίσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων COVID-19.

03/12/2020, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα Κέντρα Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

03/12/2020, 11:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

03/12/2020, 11:25 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites