Δίπλα στους αγώνες των μαθητών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας χαιρετίζει τους μαθητές, που στις 24 Σεπτεμβρίου διαδήλωσαν στους δρόμους της Πρέβεζας, απαιτώντας να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε σχολείο. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας είναι οι υπεύθυνοι για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, για την παντελή έλλειψη μέτρων και την απόλυτη έκθεσή μας στην πανδημία. Για τον λόγο αυτό συμπορευόμαστε με τους μαθητές μας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και παλεύουμε για:

  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.
  • Εδώ και τώρα να γίνει νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών, για όλα τα κενά σε  όλες τις ειδικότητες, χωρίς αποκλεισμούς από τους πίνακες. 
  • Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής. 
  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Κανένας αποκλεισμός μετανάστη/ριας. 
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Σαν εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, που αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία. Καταγγέλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας να αρνείται να συναντηθεί με τους μαθητές και να φτάνει μάλιστα στο σημείο να τραυματίζει μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρέβεζας.

Δεν πάμε βήμα πίσω από τις μορφωτικές και υγειονομικές ανάγκες των μαθητών μας!

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό σε κάθε σχολείο να παλέψει για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας!

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους γονείς και τους μαθητές μας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

 

Πρέβεζα,25 Σεπτεμβρίου 2020

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites