Αποποιείται τις ευθύνες του για τα σχολεία στο Καναλάκι ο Δήμος Πάργας

Αποποιείται τις όποιες ευθύνες σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών στα σχολεία της τοπικής κοινότητας Καναλακίου που επλήγησαν από τον σεισμό η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Πάργας.

Στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος ερωτηθείς από τον Δημοτικό Σύμβουλό της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάργας, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις σχολικές μονάδες του Καναλακίου, απάντησε πως δεν ευθύνεται ο Δήμος Πάργας για τις καθυστερήσεις.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπέιρωση Πάργας αναφέρει σχετικά : “Στη μοίρα του Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετεί και η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας τον εαυτό της σχετικά με τα σχολεία. Ευθύνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από την ίδια. Αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια διαμαρτυρία, που να καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων. Το ίδιο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή.  Τι κι αν τα σχολεία ανήκουν στον Δήμο, σύμφωνα με την υπ.αριθ. ΣΤ/13/22-12-1993 ΚΥΑ (ΦΕΚ 40/94 ΤΕΥΧΟΣ Β΄). Τι κι αν το πρόβλημα αφορά τους Δημότες της Δ.Ε. Φαναρίου.Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι φταίει το “κακό το ριζικό μας” και το τέρας της γραφειοκρατίας του Δημοσίου. Γι αυτό και ξεπουλάει, με περίσσια άνεση, αρμοδιότητες του Δήμου στους ιδιώτες, όπως  καθαριότητα, ανακύκλωση, πολιτισμό (φιλαρμονική), δημοτικές εκτάσεις (Κλιμάτι – πρώην κατασκήνωση ΤΥΠΕΤ) κλπ. Ίσως  η Δημοτική Αρχή να σκέπτεται ότι και τα σχολεία θα πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες και γι’ αυτό δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος, αλλά “καρτερά από τους θεούς βοήθεια”. Ούτε καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων, όταν κι αν κι αυτοί αποφασίσουν να πράξουν τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία, που κι αυτοί με την σειρά τους ευαγγελίζονται μια κοινωνία που τα πάντα θα είναι ξεπουλημένα στους κεφαλαιοκράτες. “Αυτοί που σας κλέψαν το βιβλίο, που ήταν τυλιγμένο στις φασκιές σας, σας μέμφονται που εμείνατ’ αγράμματοι” γράφει ο Μπρεχτ. Ας πάψουμε να είμαστε υπόλογοι επειδή ζητάμε τα αυτονόητα κι ας σταματήσουμε να τους αφήνουμε να  μας κλέβουν το μέλλον”.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites