Αποποιείται τις ευθύνες του για τα σχολεία στο Καναλάκι ο Δήμος Πάργας

Αποποιείται τις όποιες ευθύνες σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών στα σχολεία της τοπικής κοινότητας Καναλακίου που επλήγησαν από τον σεισμό η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Πάργας.

Στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος ερωτηθείς από τον Δημοτικό Σύμβουλό της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάργας, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις σχολικές μονάδες του Καναλακίου, απάντησε πως δεν ευθύνεται ο Δήμος Πάργας για τις καθυστερήσεις.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπέιρωση Πάργας αναφέρει σχετικά : “Στη μοίρα του Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετεί και η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας τον εαυτό της σχετικά με τα σχολεία. Ευθύνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από την ίδια. Αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια διαμαρτυρία, που να καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων. Το ίδιο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή.  Τι κι αν τα σχολεία ανήκουν στον Δήμο, σύμφωνα με την υπ.αριθ. ΣΤ/13/22-12-1993 ΚΥΑ (ΦΕΚ 40/94 ΤΕΥΧΟΣ Β΄). Τι κι αν το πρόβλημα αφορά τους Δημότες της Δ.Ε. Φαναρίου.Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι φταίει το “κακό το ριζικό μας” και το τέρας της γραφειοκρατίας του Δημοσίου. Γι αυτό και ξεπουλάει, με περίσσια άνεση, αρμοδιότητες του Δήμου στους ιδιώτες, όπως  καθαριότητα, ανακύκλωση, πολιτισμό (φιλαρμονική), δημοτικές εκτάσεις (Κλιμάτι – πρώην κατασκήνωση ΤΥΠΕΤ) κλπ. Ίσως  η Δημοτική Αρχή να σκέπτεται ότι και τα σχολεία θα πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες και γι’ αυτό δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος, αλλά “καρτερά από τους θεούς βοήθεια”. Ούτε καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων, όταν κι αν κι αυτοί αποφασίσουν να πράξουν τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία, που κι αυτοί με την σειρά τους ευαγγελίζονται μια κοινωνία που τα πάντα θα είναι ξεπουλημένα στους κεφαλαιοκράτες. “Αυτοί που σας κλέψαν το βιβλίο, που ήταν τυλιγμένο στις φασκιές σας, σας μέμφονται που εμείνατ’ αγράμματοι” γράφει ο Μπρεχτ. Ας πάψουμε να είμαστε υπόλογοι επειδή ζητάμε τα αυτονόητα κι ας σταματήσουμε να τους αφήνουμε να  μας κλέβουν το μέλλον”.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Χρήστος Ιωάννου εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

17/09/2021, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμά η Π.Ε Πρέβεζας

17/09/2021, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Ένα έργο οδικού φωτισμού στο “πουθενά”

17/09/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ΑΣΕΠ, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

17/09/2021, 12:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα ονόματα που “παίζουν” για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας

17/09/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ‘παιχνίδι’ της ανακύκλωσης συνεχίζεται στο Δήμο Ζηρού

17/09/2021, 12:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites