Ακόμα περιμένουν τις αποζημειώσεις οι σεισμόπληκτοι στο Δήμο Πάργας

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά που καταθέτει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν σε πολίτες και σε επιχειρήσεις από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου στον Δήμο Πάργας.

Όπως αναφέρεται στην Αναφορά, η οποία βασίζεται σε Επιστολή του Δήμου Πάργας προς τα αρμόδια Υπουργεία, ήδη μετά την πάροδο σχεδόν έξι μηνών από το πλήγμα του ισχυρού σεισμού, οι σεισμόπληκτοι της περιοχής, ιδιώτες και επιχειρήσεις, δεν έχουν λάβει κανενός είδους βοήθημα από την Πολιτεία, όπως συνέβη με πολύ γρήγορο χρόνο σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, ενώ από τις 3 Ιουνίου 2020, που έγινε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί μελέτες αποκατάστασης λόγω του αυξημένου κόστους υποβολής της μελέτης και της οικονομικής δυσχέρειας των σεισμοπλήκτων να καλύψουν μια τέτοια δαπάνη.

Η μέχρι σήμερα έλλειψη, όπως αποδεικνύεται, ουσιαστικής μέριμνας από την πλευρά την κυβέρνησης για πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου Πάργας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου, είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, όπως επισημαίνεται στην Αναφορά του κ. Μπάρκα. Ενδεικτικά αναφέρονται, πρώτον, η άμεση χορήγηση επιδόματος έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης για κατοικίες και επιχειρήσεις. Δεύτερον, αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάση φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες. Τρίτον, ειδικά για τους πληγέντες της περιοχής και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκληθεί σε αυτούς, να ισχύσουν μέτρα, όπως μεταξύ άλλων η απαλλαγή από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος για το σύνολο των επιχειρήσεων, τουλάχιστον για το διάστημα που ισχύει η περίοδος κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.


1 σχόλιο για “Ακόμα περιμένουν τις αποζημειώσεις οι σεισμόπληκτοι στο Δήμο Πάργας”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Για τον φίλο του τον δήμαρχο και την ανικανότητα να δουλέψουν τα σχολεία όπως και για την μετακίνηση των παιδιών γιατί δεν λέει κάτι;Άλλωστε ΖΑΙΟς ζαιου μάτι ΔΕΝ βγάζει

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites