Σε απόγνωση οι γονείς στο Νομό Πρέβεζας- Εκατοντάδες παιδιά χωρίς voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Περίπου 40% των παιδιών του Νομού Πρέβεζας που οι μητέρες τους έκαναν αίτηση για δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,  δεν έλαβαν voucher.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες που αναρτήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ, στο Νομό Πρέβεζας κατατέθηκαν συνολικά αιτήσεις για 2478 παιδιά. Από αυτά μόνο τα 1586 παιδιά έλαβαν voucher για δωρεάν φιλοξενία. Τα 238 παιδιά απορρίφθηκαν επειδή ο φάκελος τους ήταν ελλιπής, ενώ τα 654 αν και είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν λαμβάνουν αξία τοποθέτησης, λόγω χρηματοδότησης, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ.

 

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών στο Νομό Πρέβεζας, που για πρώτη φορά φέτος δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δωρεάν στις αντίστοιχες δομές.

Σε απόγνωση οι γονείς

Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από γονείς που είχαν πλήρη φάκελο και αρκετοί από αυτούς τα προηγούμενα χρόνια ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος. Ειδικά όσον αφορά τα ΚΔΑΠ, το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί στις εργαζόμενες μητέρες θα είναι τεράστιο, αφού πρόκειται να έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους.

Βόμβα για τον Οικογενειακό Προϋπολογισμό

Με την πανδημία του κορωνοϊου να έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, η απόρριψη σχεδόν του 40% των παιδιών στο Νομό Πρέβεζας από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» πρόκειται να έχει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους γονείς, που εδώ και πολλά χρόνια βασίζονται στη συγκεκριμένη δράση της ΕΕΤΑΑ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγανάκτηση στην Πρέβεζα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

19/01/2021, 9:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα κάνει η ΕΡΤ

19/01/2021, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κορωνοϊός : 21 κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας και 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων

19/01/2021, 6:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας καταγγέλλει ολιγωρία στο θέμα των εμβολιασμών

19/01/2021, 5:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : «Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί πλέον το σύνολο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική»

19/01/2021, 3:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε μονοκατοικία στο Καλαμίτσι Πρέβεζας

19/01/2021, 3:46 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites