Πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στη Πρέβεζα

Τη Παρασκευή 7 Αυγούστου στη πλατεία δικαστηρίων

Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ξεκίνησε με ομιλία του σ. Κώστα Καλαμπαλίκη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ο Κώστας Καλαμπαλίκης  στην ομιλία του παρουσίασε τη πολιτική  πρόταση του ΝΑΡ. Μια πρόταση που πυρήνας της αποτελεί ένα άμεσο πολιτικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής πάλης και ρήξης, στενά συνδεμένο με την ανάγκη επαναστατικής ανατροπής του καπιταλισμού και πορείας προς την κομμουνιστική απελευθέρωση

Μεταξύ  άλλων τόνισε: «Το αναγκαίο αυτό πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, ούτε μπορεί να αποτελεί δρόμο για την προσέγγισή οποιαδήποτε νέας εκδοχής «αριστερών κυβερνήσεων», κυβερνήσεων «εθνικής σωτηρίας» ή άλλων λύσεων στα πλαίσια του σημερινού συστήματος. Ο ισχυρισμός ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή αναδιανομή του πλούτου με όχημα μια «αριστερή κυβέρνηση» σε συμμαχία με το κεφάλαιο, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ διαψεύστηκε τραγικά τον Ιούλη του 2015! 

Ενάντια στις παλιές και νέες αυταπάτες της «αριστερής κυβέρνησης», του «νέου Κεινσιανισμού» και της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, το λαϊκό κίνημα μπορεί να επιβάλλει κατακτήσεις στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο και να ανοίξει ο δρόμος για εξελίξεις σε επαναστατική κατεύθυνση, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εργατική δημοκρατία

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό τόνισε ο Κώστας Καλαμπαλίκης. Η ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος περνάει τόσο μέσα από την σκληρή πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του κόσμου της δουλειάς, την κατάκτηση των στόχων του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, την μαζική οργάνωση των εργαζόμενων και της νεολαίας σε όλα τα επίπεδα. 

Με ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς και τον συντονισμό τους σε ένα ενιαίο κέντρο αγώνα ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με μαζικούς φοιτητικούς – σπουδαστικούς-μαθητικούς συλλόγους και ανατρεπτικό φοιτητικό-μαθητικό κίνημα των γενικών συνελεύσεων. Με οργάνωση του λαού σε επίπεδο γειτονιάς και πόλης. Με την ανεξάρτητη οργάνωση της φτωχής αγροτιάς. Με τη δημοκρατία των κάτω, των συνελεύσεων του κόσμου του αγώνα και το δημοκρατικό συντονισμό όλων των μορφών οργάνωσης της λαϊκής και νεολαιίστικης δράσης, μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μπλοκ δυνάμεων ενάντια στη κυβέρνηση, το αστικό πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του. 

Το ΝΑΡ απευθύνει τη πρότασή  του σε όλο το αγωνιστικό δυναμικό του κινήματος και τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, σε κάθε άνθρωπο που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του και θέλει να παλέψει για μια καλύτερη ζωή. Θα συμβάλλουμε ώστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μπει μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια, υπερβαίνοντας δημιουργικά όσα την καθηλώνουν. Καλούμε σε μάχιμη πολιτική συμπόρευση κάθε αγωνιστή/αγωνίστρια και δύναμη που βλέπουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα καλούμε και άλλες δυνάμεις που έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς και δεν συμφωνούν με μια τέτοια κατεύθυνση, να δράσουμε από κοινού για την ανάπτυξη των αγώνων του μαζικού κινήματος και ένας πρώτος σταθμός αποτελεί η μεγάλη επικείμενη διαδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ». 

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση με τις Κούρτη Ιουλία μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας,  Κωστόγιαννη Μυρτώ μέλος του ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και Ρίζου Ντορέτα πρόεδρο του συλλόγου  διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Οι τρεις ομιλήτριες τόνισαν ότι όσο κι αν η κυβέρνηση μιλά για «ατομική ευθύνη» εμείς συνεχίζουμε να λέμε: «Οι ανάγκες και τα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία και τη ζωή των εργαζομένων και του λαού πάνω από όλα!»

«Για να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες, πρέπει να μπει τέλος στα ματωμένα πλεονάσματα, με απειθαρχία-ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων τώρα! Παύση πληρωμών του χρέους και διαγραφή του, ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου και των περιορισμών της ΕΕ, έξοδος από τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που για μια ακόμη φορά δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο . Όχι στα προγράμματα εξοπλιστικών δαπανών. Γιατί πλούτος υπάρχει. Αρκετός για να ικανοποιηθούν όλες μας οι ανάγκες! Αρκεί να μπει στο κέντρο ο άνθρωπος και όχι τα κέρδη!» Τόνισε η Κούρτη Ιουλία.

Η Κωστόγιαννη Μυρτώ τόνισε: «ότι είναι ευκαιρία και ανάγκη να αντιστρέψουμε τη συζήτηση, να μιλήσουμε για το τι παιδεία θέλουμε και σε ποια κοινωνία. Μια παιδεία χειραφετητική, που θα απελευθερώνει από την άγνοια, την ημιμάθεια, τα δεσμά του σκοταδισμού και του αγνωστικισμού που εξαπλώνονται με αφορμή την επιδημία. Μια παιδεία καθολική, δημόσια και δωρεάν, μακριά από τις επιταγές του κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργανισμών. Σε μία κοινωνία που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι θα είναι δικός τους. Γιατί αν κάτι μας μαθαίνει ο κορονοϊός, είναι ότι αν δεν απαλλαγούμε από το άρρωστο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, θα ζούμε συνεχώς με φόβο, αγωνία, άγχος, ανασφάλεια».

  Η Ρίζου Ντορέτα  έκλεισε λέγοντας :  «Ή θα νικήσει ο φόβος και ο ιός του κέρδους και της αδιέξοδης ατομικής λύσης ή θα νικήσει ο συλλογικός αγώνας, η αλληλεγγύη και η απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος και του σύγχρονου ψηφιακού Μεσαίωνα. Εμείς διαλέγουμε να αγωνιστούμε για να ξαναγεννηθεί η δυνατότητα της ανθρωπότητας να ζήσει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνία με ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, χειραφέτηση και κοινωνική απελευθέρωση». 

Αμέσως  μετά τη συζήτηση  ακολούθησε πάρτι με DJ SET SADOMAS

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τους νέους και τις νέες  που συμμετείχαν στο φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ – Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ  ΟΧΙ»


3 σχόλια για “Πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στη Πρέβεζα”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Γραφικοί.

  2. Ο/Η Κώστας λέει:

    Η ίδια κασέτα μια ζωή.Μιλάνε για καπιταλισμό και πολυεθνικές και φοράνε Nike,Adidas κτλ.Μιλάνε για ψηφιακό μεσαίωνα και όλοι έχουν facebook,i-phone κτλ.Μπεε ρε

  3. Ο/Η Boris the spider λέει:

    Και η κοινωνική αποστασιοποίηση συνεχίζεται από το Σεπτέμβρη….
    Τώρα έχουμε τα μπάνια του λαού..

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites