Νίκος Καλαντζής : Περισσότεροι από τους μισούς ωφελουμενους θα αποκλειστούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την ΕΕΤΑΑ και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την συρρίκνωση των ΚΔΑΠ, απέστειλε ο Δήμος Ζηρού.

Στην επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και την κοινοποιεί  στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, την ΑποκεντρωμένηΔιοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, την ΚΕΔΕ, τον Βουλευτή Ν.Δ. Πρέβεζας κ. Στέργιο Γιαννάκη και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Κων/νο Μπάρκα, γίνεται εκτενής αναφορά στα αποτελέσματα της δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τα οποία είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ το mypreveza.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

“Εξετάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Δήμο μας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την προσεχή περίοδο διαπιστώνουμε τα εξής: Ενώ το πρόγραμμα εξυπηρετούσε 150 ωφελούμενους φέτος, παρά το ότι αυξήθηκαν οι αιτήσεις, τα voucher μειώθηκαν στα 79” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζηρού και προσθέτει “Με τα παραπάνω δεδομένα εκτιμούμε ότι θ’ αποκλεισθούν από το πρόγραμμα περισσότεροι από τους μισούς ωφελούμενους παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Και όλα αυτά σε μία κρίσιμη περίοδο όπου αντί να αμβλύνονται προσθέτονται και νέες δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. Πέρα από το ότι ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων θα στερηθεί τη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα καλλιτεχνικά, κ.ά. ελοχεύει ο κίνδυνος οι δημοτικές δομές να χάσουν θέσεις εργασίας κάτι που επίσης θα είναι οδυνηρό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
κ. Υπουργέ,
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε τη συνδρομή σας στο να ενισχυθεί το πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι απασχολούμενοι σ’ αυτό να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites