Μουσική ανάσα δροσιάς και πολιτισμού το 18ο Preveza Jazz Festival 

Δύο υπέροχες βραδιές με υψηλής ποιότητας μουσικούς καλλιτέχνες χάρισε στο κοινό του το Preveza Jazz Festival στις 15 και 16 Αυγούστου, το οποίο ανταποκρίθηκε με μια υποδειγματική υπευθυνότητα στην νέα κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης. 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με το αποκαλυπτικό Christos Tambouratzis project και τους διαλεχτούς μουσικούς του: πέρα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ταλέντο του Χρήστου Ταμπουρατζή, η υπέροχη φωνή της Marianna Sheas «γέμισε» το χώρο με τη συνοδεία του βραβευμένου πιανίστα Δημήτρη Κεραμιδάκη σε πρωτότυπες συνθέσεις. 

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους Gadjo Dilo  που με τις ξεχωριστές τους διασκευές παιγμένες με το στυλ manouche, παρέσυραν το κοινό να σιγοτραγουδήσει ξεχνώντας έστω και για λίγο την ένταση και την δυσκολία της εποχής μας. 

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τους ιδιαίτερους Human Touch, ένα γκρουπ με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ, που ήρθαν ξανά μετά από 17 χρόνια στην Πρέβεζα για να δώσουν αυτό το « ανθρώπινο άγγιγμα» μέσα από την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού που έχουν κατακτήσει λόγω της δεξιοτεχνίας τους. 

Η βραδιά έκλεισε με την Έλλη Πασπαλά, τη θρυλική αυτή φωνή που μοιάζει σαν να γεννήθηκε για να τραγουδάει jazz και ερμήνευσε με χαρακτηριστική άνεση κομμάτια –σταθμούς της διεθνής σκηνής και της ιστορίας της jazz, συνοδεία μεγάλων μουσικών που σε κάποια στιγμή ενθουσίασαν όχι μόνο το κοινό αλλά και τους υπόλοιπους Human Touch που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πασπαλά και ανέβηκαν στη σκηνή για ένα μοναδικό τζαμάρισμα. 

Μια ακόμα ευχάριστη νότα και ιδιαιτερότητα της φετινής οργάνωσης ήταν η πολυπληθής συμμετοχή νέων εθελοντών, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την οργάνωση και υπόσχονται πολλά για το μέλλον ! 

Το 18o Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ευχαριστεί για την αποφασιστική του βοήθεια σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία. To Preveza Jazz Festival θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμο Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστίες στον μέγα χορηγό  Eurobank για την εμπιστοσύνη και την γενναιόδωρη υποστήριξη του θεσμού. Επίσης την εταιρεία ΒΙΟΑΕΡΙΟ Πρέβεζας Ενα.

 Ευχαριστεί τον εθνικό χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ3 και τον Kosmos 93.6 ,την ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, την ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και τους τοπικούς χορηγούς επικοινωνίας στην περιοχή μας και σε όλη την Ήπειρο που επιμελήθηκαν με ζήλο την προώθηση της εκδήλωσης. 

Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας στο 19ο Preveza Jazz Festival ακολουθήστε το Preveza Jazz Festival στο fb και στο Instagram και  γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας ! 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites