“Κινούμαι Ηλεκτρικά” – Άνοιξε η πλατφόρμα – Ο Δημήτρης Λαϊνάς μας αναλύει τα οφέλη του προγράμματος

Άνοιξε χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 το απόγευμα, η πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Η Nissan Λαϊνάς έχοντας στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον της αυτοκίνησης, έχει προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης του αγοραστικού κοινού σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ενώ είναι η πρώτη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σε όλη την Δυτική Ελλάδα, που ταξινόμησε αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, πριν δύο χρόνια.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν ήδη μπει στη ζωή μας και με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι πιο προσιτά από ποτέ.

Ο Σύμβουλος Πωλήσεων της Nissan Λαϊνάς στην Πρέβεζα, Δημήτρης Λαϊνάς εξηγεί στο mypreveza.gr τα προνόμια που έχει ένας κάτοχος ηλεκτροκίνητου οχήματος, αλλά και τα οφέλη της δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

“Ένα από τα βασικά προνόμια της αγοράς ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης του. Το ποσοστό είναι έως 80% χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά, ενώ με τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” μειώνεται σημαντικά το κόστος αγοράς του” τόνισε ο Σύμβουλος Πωλήσεων της Nissan και πρόσθεσε “Για παράδειγμα η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου NISSAN είναι σχετικά απλή. Η τακτική συντήρηση περιορίζεται σε έλεγχο/αντικατάσταση του φίλτρου αέρα καμπίνας, στα τακάκια και στα υγρά των φρένων και του ψυκτικού υγρού του ηλεκτροκινητήρα”.

Για το κόστος χρήσης ο Δημήτρης Λαϊνάς μας εξήγησε πως η μεγάλη αυτονομία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα της NISSAN είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα. “Το Nissan LEAF έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα την έκδοση e+ με την μπαταρία των 62KWh, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP, ενώ με τεχνολογία ProPILOT, είναι το πιο προηγμένο και ασφαλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και γεμάτο με έξυπνη τεχνολογία, είναι εμπλουτισμένο με  πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως το e-Pedal που επιτρέπει στον οδηγό του να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απρόσκοπτο τρόπο” σημείωσε και συνέχισε αναλύοντας μας το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” το οποίο προβλέπει:

Για τα φυσικά πρόσωπα το οικολογικό bonus που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία είναι:

  • Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 30.000€ , η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000€.
  • Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων από 30.001€ έως και 50.000€ η επιδότηση διαμορφώνεται στο 15% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000€
  • Για την αγορά δικύκλου ή τρικύκλου το οικολογικό bonus αναλογεί στο 20% της αξίας με μέγιστο ποσό τα 800€
  • Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800€

Για Ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης-ΤΑΞΙ οχημάτων προβλέπεται οικολογικό Bonus:

  • Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος , σε ποσοστό έως 25% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, με μέγιστη τιμή τις 50.000€ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 8.000€
  • Για την αγορά ή μίσθωση υβριδικού plug in οχήματος χαμηλών εκπομπών (έως 50γρ/χλμ) με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, με μέγιστη τιμή τις 50.000€ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 5.500€
  • Και για τις δυο παραπάνω κατηγορίες είναι υποχρεωτική η απόσυρση παλαιού οχήματος ταξί ,με ημερομηνία ταξινόμησης την 1.1.2013 και πίσω, και η οποία επιβραβεύεται με 2.500€.
    Έτσι το μέγιστο ποσό οικολογικού Bonus διαμορφώνεται στις 10.500€ ή στις 8.000€ για υβριδικό όχημα.

Για Νομικές οντότητες ανεξαρτήτου μορφής (ατομικές, ΑΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ) και μεγέθους (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση) παρέχεται η δυνατότητα επιλογής έως τριών (3) οχημάτων ή έως έξι (6) εφόσον η εταιρία διαθέτει δραστηριότητα σε νησιωτικό Δήμο.

Η επιλογή των οχημάτων γίνεται από τις παρακάτω κατηγορίες :

  • Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 50.000€ με ποσοστό 15% και μέγιστο ποσό οικολογικού bonus τις 5.500€.
  • Ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα, με ποσοστό 20% επί της αξίας τους και μέγιστο ποσό τα 800€.
  • Αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μάζας έως 3,5 τόνων , με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (μέγιστη αξία οι 50.000€) και μέγιστο ποσό τις 5.500€.
  • Υβριδικά plug in επαγγελματικά οχήματα (χαμηλών ρύπων έως 50γρ/χλμ) μάζας έως 3,5 τόνων, με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (μέγιστη αξία οι 50.000€) και μέγιστο ποσό τις 4.000€.

Εκτός από το LEAF, η Nissan προσφέρει και τα αμιγώς, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία της Nissan στην Πρέβεζα.

ΥΙΟΙ Δ. ΛΑΪΝΑ Ο.Ε.

Διεύθυνση : Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 456 ΠΡΕΒΕΖΑ
Τηλέφωνο Επικοινωνίς :  26820-28135 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites