Αργότερα από τις 7 Σεπτέμβρη το πιθανό άνοιγμα των σχολείων

Σε ότι αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «βασικός στόχος ήταν να υπάρξει τακτοποίηση των διαφορών που υπήρχαν στα δηλωμένα τετραγωνικά στο Ε9 και στους Δήμους και τους λογαριασμούς ρεύματος. Μέχρι την Κυριακή, έγιναν πάνω από 1,65 εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις από τους πολίτες και δηλώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια τ.μ.. Οι πολίτες γλίτωσαν από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο οι Δήμοι και το Κράτος θα έχουν επιπλέον έσοδα 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα ωφελήσει τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες».

«Περίπου 120.000 άνθρωποι την ημέρα έμπαιναν στην πλατφόρμα την τελευταία εβδομάδα, είδαμε ότι το πρόβλημα αφορά την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών και γι΄ αυτό αποφασίσαμε παράταση για να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο Υπ. Εσωτερικών απηύθυνε πρόσκληση προς όλους όσοι έχουν εκκρεμότητες, να μπουν στην πλατφόρμα για να κάνουν δήλωση, καθώς θα προκύψει κέρδος για όλους. Θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για τα προηγούμενα χρόνια, θα υπάρξει μόνο προσδιορισμός του ΤΑΠ και για τα επιπλέον τετραγωνικά θα πληρωθούν δημοτικός φόρος και δημοτικά τέλη μόνο από την 01.01.2020 και μετά.

Ο κορονοϊός, το Δημόσιο και τα σχολεία

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό και την λειτουργία του Δημοσίου, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί τα μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων και των συναλλασσόμενων με αυτούς, όπως η τηλεργασία.

Για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι υπήρξε κυβερνητική απόφαση πριν από 10 ημέρες για την χορήγηση δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μετά από μερικές ημέρες η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε τις προδιαγραφές και την ίδια ημέρα ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και μόλις ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρχουν οι μάσκες για όλα τα παιδιά, τους καθηγητές και τους δασκάλους.

Εμμέσως, ο Υπ. Εσωτερικών υπαινίχθη ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά αργότερα, καθώς ερωτηθείς για τις δηλώσεις Δημάρχων ότι πριν τις 10 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να είναι έτοιμες οι μάσκες για τα παιδικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε «περιμένετε πρώτα να ακούσετε τις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο από την Υπ. Παιδείας, τον Υπ. Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ των μέτρων για την λειτουργία των σχολείων.

Για τις τουρκικές προκλήσεις

“Καλό θα είναι οι γείτονες μας οι Τούρκοι να σταματήσουν τις προκλήσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γυρίσει η Ελλάδα στον διάλογο, ο οποίος θα μπορεί να γίνει φυσικά μόνο για ένα θέμα, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», σημείωσε ο Υπ. Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε να υπάρξουν πολύ σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία το επόμενο διάστημα», τονίζοντας την σταθερή στρατηγική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού απέναντι στις προκλήσεις και επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση «θα πρέπει από την πλευρά μας να υπάρξει εθνική ενότητα».

πηγη:ant1news.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites