Στο Συμβουλίου της Επικρατείας θα διεκδικήσει την δωρεάν διέλευση των κατοίκων της Πρέβεζας από την Υποθαλάσσια η Περιφέρεια Ηπείρου

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για εκπτώσεις στα διόδια Ακτίου- Πρέβεζας, ενημέρωση για το «άνοιγμα» των συνόρων με Αλβανία


«Τα σύνορα με την Αλβανία, δεν πρόκειται να ανοίξουν 1η Ιουλίου», ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταφέροντας τα όσα είχε συζητήσει νωρίτερα σήμερα με τον Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Αναφερόμενος στην Παραμυθιά, είπε ότι η κατάσταση ελέγχεται, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν εντοπίστηκαν άλλα κρούσματα.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την εκπτωτική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της Πρέβεζας και των όμορων περιοχών στα διόδια της υποθαλάσσιας  σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον». 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκαν διεξοδικά στις παρεμβάσεις και στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από το 2012 και εντεύθεν, με πλέον πρόσφατη επιστολή (18-6-2020) του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και συμφωνήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση να συνταχθεί ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην πρότασή του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι πρέπει να ζητηθεί ρητά η καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» και μείωση 50% της τιμής των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ένθεν και  ένθεν επαγγελματικές δραστηριότητες. 

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης:  «Κανείς Υπουργός δεν θα υπογράψει να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη δική μας δουλειά».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε  τη σύναψη διαβαθμιδικών συνεργασιών της Περιφέρειας και Δήμων για την τεχνική τους υποστήριξη. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites