Πρόταση για ίδρυση Ιδρύματος Μικροχρηματοδοτήσεων των Επιμελητηρίων Ηπείρου

Η έλλειψη ρευστότητας και η πρόσβαση σε χρηματοδότηση είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, σήμερα δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότηση μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Τα μέχρι τώρα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος είχαν αφήσει εκτός ρευστότητας τις περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως τους νέους επιχειρηματίες που δεν έχουν  συμπληρώσει τρία χρόνια λειτουργίας , τις επιχειρήσεις που δεν παρουσιάζουν υψηλή κερδοφορία, αυτές που δεν διαθέτουν εμπράγματες εγγυήσεις όπως και αυτές που πιθανό να έχουν ενταχθεί στον Τειρεσία.

Την αδυναμία αυτή έρχεται να καλύψει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες (Ν. 4701/2020) που εισάγει το θεσμό των μικροπιστώσεων στις ανάγκες των μικροεπαγγελματιών. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνάψουν δάνεια έως και 25.000 € χωρίς προσημείωση. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς , και κατά την άποψη μου  κυρίως τα Επιμελητήρια τα οποία γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιμελητηριακή κοινότητα ζητούσε επίμονα ένα χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να διασφαλιστεί ο θεσμός των μικροπιστώσεων και να λειτουργήσει προς όφελος αυτών που το έχουν πραγματική ανάγκη προτείνω την από κοινού δημιουργία Ιδρύματος Μικροχρηματοδοτήσεων   των Επιμελητηρίων της Ηπείρου και τη διεκδίκηση αδειοδότησής  του από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Κατόπιν τούτου ανέλαβα την πρωτοβουλία για την δημιουργία Ιδρύματος Μικροχρηματοδοτήσεων με τη συμμετοχή των τεσσάρων (4) Επιμελητηρίων της Ηπείρου με τη μορφή Κεφαλαιουχικής ή Αστικής Εταιρείας αποκλειστικού σκοπού, και την υποβολή πλήρους φακέλου στην Τράπεζα της  Ελλάδας για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites