Κώστας Μπάρκας: Συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς για τα προβλήματα στον τουρισμό και επισιτισμό

Ως χαμένη χρονιά για τον τουρισμό, με ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων στον κλάδο των καταλυμάτων, του επισιτισμού και της παροχής λοιπών τουριστικών υπηρεσιών χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά, το Σωματείο Εργαζόμενων στον Τουρισμό Επισιτισμό Πάργας και η Κίνηση Λάντζα Πάργας για τους Εργαζόμενους στον Τουρισμό κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, ελάχιστες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού θα ανοίξουν φέτος, με τις συνέπειες στις θέσεις εργασίας και στο εισόδημα των εργαζόμενων να είναι δραματικές. Διακυβεύεται ακόμη και η ομαλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζόμενων, αφού είναι αμφίβολο ακόμη και για τους εποχικούς εργαζόμενους που τελικά θα εργαστούν φέτος, πόσο μάλλον για αυτούς που θα μείνουν άνεργοι, η συμπλήρωση πενήντα ενσήμων για να δικαιούνται περίθαλψη και φάρμακα. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη αναπλήρωσης μέρους του εισοδήματος που θα χαθεί, με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι τον Μάρτιο του 2021, όταν δηλαδή θα εκκινήσει η επόμενη τουριστική περίοδος, συμπεριλαμβάνοντας και εργαζόμενους που δεν θα μπορέσουν να εργαστούν φέτος, έστω και σε αυτή τη λειψή τουριστική περίοδο.  Είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι η ενίσχυση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού μπορεί να γίνει παράλληλα με την ενίσχυση των επιχειρήσεων, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, μένοντας απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι, με την λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου, διαμορφώνονται όροι μεγάλης κοινωνικής έντασης. Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα αναδείξει με κάθε δυνατή κοινοβουλευτική διαδικασία προς τα συναρμόδια Υπουργεία τα αιτήματά τους.

Ο κ. Μπάρκας είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πρέβεζας, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της αγοράς εργασίας στον Νομό και τα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης. 

Ακολούθως ο κ. Μπάρκας επισκέφθηκε την έδρα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καθώς και με την αντίστοιχη του Σωματείου Σερβιτόρων- Ξενοδοχειακών Υπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων, οι οποίες, αφού περιέγραψαν τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αλλαγή της  ημερομηνίας έναρξης υποβολής των Υπεύθυνων Δηλώσεων στο «ΕΡΓΑΝΗ», για τη λήψη Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, επέδωσαν Υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 

Τέλος, ο κ. Μπάρκας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, με τον οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Νομός στην μετά covid- 19 εποχή, που σε πρώτη φάση είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων.             

Με το τέλος των συναντήσεων αυτών ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι η επιδείνωση των όρων λειτουργίας της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, η αύξηση της ανεργίας και η δραματική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων είναι προφανές ότι θα προκαλέσουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει. 


2 σχόλια για “Κώστας Μπάρκας: Συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς για τα προβλήματα στον τουρισμό και επισιτισμό”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Έβγαλε μια ανακοίνωση η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ μουρλια.τα είπαν όλα οι σύντροφοι για το βερτιγκο που έχει πάθει ο Μπάρκας

  2. Ο/Η takis λέει:

    Ποιά η εργασιακή δραστηριότητα του κου. βουλευτή πριν την “είσοδό” του στο Ελληνικό κοινοβούλιο;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites