Το ΤΥΠΕΤ ζητά αποζημίωση “μαμούθ” για να αποδώσει τις κατασκηνώσεις στο Δήμο Πάργας

Στην αντεπίθεση περνά το ΤΥΠΕΤ , μετά την απόφαση του Δήμου Πάργας να προχωρήσει με δικαστικά μέσα στην αποβολή του, από το χώρο των κατασκηνώσεων στη Λούτσα της Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του mypreveza.gr, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας έχει καταθέσει αίτηση αναστολής – ανακοπής  εκτέλεσης κατά της διαταγής απόδοσης του μισθίου, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία  συζητήθηκαν στα δικαστήρια της Πρέβεζας την Τρίτη 21 Ιουλίου, ενώ σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου το μεσημέρι, κατατέθηκαν οι προτάσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόταση του Δήμου Πάργας είναι να δώσει παράταση ενός μηνός στο ΤΥΠΕΤ για την απόδοση του μισθίου, ώστε να έχει λήξει η κατασκηνωτική περίοδος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των ένδικων μέσων που έχει καταθέσει το ΤΥΠΕΤ έγινε γνωστό στο ακροατήριο από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Πάργας, ότι το ΤΥΠΕΤ ζητά από τον Δήμο το ποσό του 1 εκατομμυρίου 993 χιλιάδων ευρώ περίπου για την απόδοση του μισθίου, υπόθεση που οι πηγές αναφέρουν ότι θα εκδικαστεί τον Μάϊο του 2021.

Το ποσό αυτό προέκυψε σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο ο μηχανικός του ΤΥΠΕΤ, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κόστους κατασκευής των κτιρίων από το 1998 έως σήμερα, αλλά και από τις ετήσιες δαπάνες συντήρησης τους που αγγίζουν τις 20 χιλιάδες ευρώ. Αν και στην αρχική μίσθωση που υπέγραψε  το 1997 το Ταμείο με την τότε κοινότητα Λούτσας, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μετά την λήξη της εικοσαετίας, το ΤΥΠΕΤ υποχρεούται να αποδώσει το μίσθιο με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αυτό που αλλάζει όπως φαίνεται τα δεδομένα, είναι το γεγονός ότι με υπουργική απόφαση η περιοχή έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση. Ο νόμος λοιπόν επιβάλει στο ΤΥΠΕΤ, σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποδώσει το μίσθιο, να κατεδαφίσει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε αυτό, διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις.

Πρόκειται για 32 κτίρια μέσα σε μία έκταση 40.000 τ.μ που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν περίπου 300 παιδιά. Στο χώρο αυτό υπάρχουν επίσης : γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλλεϋ, γήπεδο τένις, υπαίθριο σκάκι και πιστοποιημένη παιδική χαρά, ενώ κάθε χρόνο το ΤΥΠΕΤ απασχολεί περίπου 20 εποχιακούς υπαλλήλους από την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Πρέβεζας και έχει 2 μόνιμους υπαλλήλους.

Από την πλευρά του Δήμου Πάργας κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σωτηρίου, ο οποίος επανέλαβε ότι ήταν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει η διαδικασία αποβολής του ΤΥΠΕΤ από τις κατασκηνώσεις της Λούτσας και η ιδιοκτησία του Δήμου να δημοπρατηθεί για κάθε νόμιμη χρήση που προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ξενοδοχείο κτλ), ενώ αναφορικά με το ομολογουμένως μεγάλο ποσό που ζητά το ΤΥΠΕΤ ως αποζημίωση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις,  τόνισε πως για τον Δήμο Πάργας αυτές δεν έχουν καμία αξία, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο είναι παλιές.

Η αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά το ΤΥΠΕΤ, περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για τον Δήμο Πάργας καθώς σε περίπτωση που το αρμόδιο δικαστήριο επιδικάσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, αυτό θα “τινάξει” στον αέρα τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η θέση του νυν Δημάρχου Πάργας Νικόλαου Ζαχαριά, όταν βρίσκονταν στην  αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας ήταν,να παραμείνει η χρήση του χώρου ως κατασκήνωση, που είναι μία ήπια μορφή ανάπτυξης ενός υπέροχου περιβάλλοντος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites