Συλλαλητήριο ενάντια στο Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Τα σχέδια κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων δε θα περάσουν!Οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων δε μπαίνουν στο γύψο! 

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα, την Πέμπτη 9/7,στις 7.30μμ,στην Παραλία έξω από το Δημαρχείο Πρέβεζας.

Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,η ΝΔ συνεχίζει στην ίδια ρότα δυναμώνοντας την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Συγκεκριμμένα:

  • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης, μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν “συμμορφώνονται” οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο “επιτρέπει” συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. 
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. 
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα “καταζητούνται” οι συμμετέχοντες σε “απαγορευμένη” συγκέντρωση – διαδήλωση.

Ουσιαστικά το νομοσχέδιο έρχεται να κουμπώσει πάνω σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα,έρχεται να θωρακίσει την αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια,στην εξαθλίωση,στην εκ περιτροπής εργασία,προσπαθώντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.Έρχεται να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που απαιτεί εργαζόμενους φθηνούς,χωρίς φωνή και με σκυμμένο κεφάλι.

Η κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της λένε συνειδητά ψέμματα ότι οι εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων.Όσοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες πανηγυρίζουν για τέτοιου είδους απαράδεκτους και αντιδραστικούς σχεδιασμούς, να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

 Για το κλείσιμο των μαγαζιών άλλωστε δεν ευθύνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους αλλά η φτώχεια,η ανεργία,η φοροληστεία που αδειάζουν τις τσέπες των εργαζομένων και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τη λαϊκή οικογένεια.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση,στους μεγαλοεργοδότες,στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που με τη στάση τους «ούτε κρύο ούτε ζέστη» απέναντι στο νομοσχέδιο στηρίζουν τα σχέδια τους, πως οι εργαζόμενοι με τους καθημερινούς αγώνες τους θα μετατρέψουν σε κουρελόχαρτο όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου.Θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να τους βάλει φίμωτρο,να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε ποινικό αδίκημα.

Οι αγώνες μας δε μπαίνουν στο γύψο!Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο τερατούργημα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 7 ακτές που θα κυματίζει και φέτος η “Γαλάζια σημαία

16/05/2022, 10:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ένωση Γονέων Πρέβεζας είναι αντίθετη με τις εξετάσεις Pisa στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

16/05/2022, 5:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τον παπά του Μιχαλιτσίου Μιχαήλ Σώτο

16/05/2022, 3:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πωλείται 55 χιλιάδες ευρώ η επιχείρηση – ΚΔΑΠ “Magic World” στην Πρέβεζα

16/05/2022, 2:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια – Οδηγίες από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

16/05/2022, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μαθητές θα φυτέψουν 105 δέντρα δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης

16/05/2022, 1:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites