Δευτέρα, 10/08/2020

Ο Κομήτης Neowise πάνω από τον έναστρο ουρανό της Αρχαίας Νικόπολης

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες χαρίζει στην Πρέβεζα ο νέος κομήτης C/2020 F3 (NEOWISE), ο οποίος προέρχεται από τα πιο
μακρινά μέρη του ηλιακού συστήματός μας.

Το πέρασμα του νέου Κομήτη Neowise πάνω από τον Φάρο στο Μύτικα Πρέβεζας copyright Ανδριάνα Σολδάτου/mypreveza.gr

Ο κομήτης που ανακαλύφθηκε φέτος τον Μάρτιο από το υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA, διέρχεται «μπροστά» από τον αστερισμό του Ηνίοχου και η φαινόμενη λαμπρότητά του τον κάνει ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας  αναμένεται στις 22 Ιουλίου, ενώ στις 30-31 Ιουλίου θα περάσει μπροστά από το αστρικό σμήνος της «Κόμης της Βερενίκης»

Ο νέος αυτός κομήτης διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τη Γη, χωρίς να αποτελεί κίνδυνο. Η απόσταση των έως 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από όπου θα περάσει ο κομήτης θεωρείται ασφαλής σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Στην Πρέβεζα ο κομήτης Neowise είναι ορατός βορειοδυτικά, λίγο μετά την δύση του ηλίου και βορειοανατολικά λίγο πριν την ανατολή μέσα στο λυκαυγές. Αρκετοί φίλοι της φωτογραφίας επιδίδονται κάθε βράδυ σε ένα ιδιότυπο «κυνήγι» για την καλύτερη αποτύπωση του Neowise σε διάφορα σημεία αναφοράς της Πρέβεζας.

Το mypreveza.gr εντόπισε τον κομήτη σε αρκετά σημεία της περιοχής μας με πιο όμορφο από πολλές απόψεις, αυτό στην Αρχαία Νικόπολη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ