Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντικατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικά συνεργεία

Δελτίο τύπου για την πολιτική εκδήλωση με θέμα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντικατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικά συνεργεία

Στις 18/07 με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική εκδήλωση -συζήτηση για τον ρόλο που παίζει η τοπική διοίκηση, ως εργαλείο του αστικού κράτους, στην υλοποίηση της πολιτικής των ΣΔΙΤ. Πολιτική που ενεργητικά προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της ελληνικής και Ευρωπαϊκής αστικής τάξης. Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε το πρόγραμμα HELENA και η σύμβαση που πρόκειται να συνάψει ο Δήμος με εργολάβο για την ενεργειακή αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Σταύρο Αμάραντο, επικεφαλή της ΛΣ για τον Δήμο Πρέβεζας και πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και από τον Κύρλα Κωνσταντίνο, δημοτικό σύμβουλο με την ΛΣ και Γενικό Σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ. Παρεμβάσεις γίνανε από τον Πέτρο Λελοβίτη, γ.γ του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας και τον Κωτσαντή Κωνσταντίνο περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση και  στέλεχος του ΚΚΕ. Την συζήτηση συντόνιζε η Σαρρή Ελισάβετ, εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μέσα από την εκδήλωση καταδείχτηκε με σαφή τρόπο πως η τοπική διοίκηση τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και επίπεδο Περιφέρειας λειτουργεί ως εργαλείο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ-ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόγραμμα HELENA, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ΕΕ και που προσπαθεί επιβάλει δια πυρός και σιδήρου το υπουργείο εσωτερικών στους δήμους της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που περπατάει την πολιτική των συμπράξεων με επιχειρηματίες και που ως πολιτική στόχευση έχει να διοχετευτούν λιμνάζοντα  ευρωπαϊκά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλή κερδοφορία.

Τέτοια επιχειρηματικά πεδία  αποτελούν η πράσινη ενέργεια, τα απορρίμματα και η αξιοποίηση από επιχειρηματίες φιλέτων όπως τα παραλιακά μέτωπα πόλεων, σαν της Πρέβεζας. Μέσα από τις παρεμβάσεις που γίνανε, ξεδιπλώθηκε όλος ο σχεδιασμός και έγιναν γνωστές στο λαό τις Πρέβεζας οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όσο και στο κίνημα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε  η πρόθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επαναφέρει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα για την αναβάθμιση του αστικού φωτισμού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 22/07 στις 7:00μμ στην Θεοφάνειο αίθουσα , και θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του κινήματος (σωματείων, συλλόγων, φορέων κτλ) εκείνη την ώρα στον αύλειο χώρο  ώστε  να ξανασυζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί αυτή η σύμβαση, ως μη συμφέρουσα για το λαό της Πρέβεζας.

Πρέβεζα 19/07/2020

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites