Εκπαίδευση Ειδικού εξοπλισμού διάσωσης σε σεισμούς διοργανώθηκε στην Πρέβεζα

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τους: Ιωάννη Ρέτσιο, Νικόλαο Βυθούλκα και Πέτρο Δεδούση , πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Weber Rescue και παρέχονταν από την Draeger Hellas S.A., επίσημου αντιπροσώπου της Weber Rescue στην Ελλάδα, στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. H Weber Rescue είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του ειδικού διασωστικού εξοπλισμού που αποκτήθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ‘‘Earthquake disasters management integrated system – ERMIS’’» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020»
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν η Θεωρητική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της ΛΕΚ. Την έναρξη της εκπαίδευσης τίμησε με την παρουσία του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου , ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους, μιλώντας με συγκίνηση για τον εθελοντισμό και την προσπάθεια της Περιφέρειας προς υποστήριξη του έργου της ΛΕΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ως παρατηρητές ο κος Σακκάς Ευάγγελος , υπεύθυνος του προγράμματος, οι διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Νομών Λευκάδος και Πρέβεζας κ.κ. Βαρδής Θεόδωρος και Μικρούλης Αθανάσιος, ο Διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ , κος Μπαλατσός Ευάγγελος ,ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κος Γεώργιος Γκούμας, ο διοικητής του FOB Ακτίου , κος Αργύριος Κωστούρος , ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής της πολεμικής αεροπορίας του Ακτίου κος Χρήστος Γιαννούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου ο κος Βραστός Βασίλειος.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρακτική εκπαίδευση στο χώρο του πρώην στρατοπέδου στον Άγιο Ανδρέα και περιελάμβανε εκπαίδευση σε χρήση του νέου εξοπλισμού σε οχήματα, εφαρμόζοντας τεχνικές σε περιπτώσεις καταπλάκωσης οχήματος σε σεισμό αλλά και σε άλλα ατυχήματα, και χρήση υποστηλωμάτων σε πλάκες που έχουν καταρρεύσει , και χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που αποκτήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Την εκπαίδευση παρακολούθησε και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου , κος Δημήτριος Μαυρογιώργος ο οποίος ενημερώθηκε για τον εξοπλισμό και την χρήση του , από τον πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΛΕΚ,, κο Βασίλειο Ράπτη και κο Αθανάσιο Κοτσαρίνη., ενώ αντίστοιχη ενημέρωση είχε από τους εκπαιδευτές κο Ιωάννη Ρέτσιο και Νικόλαο Βυθούλκα όσο αφορούσε την εκπαίδευση αλλά και τεχνικά στοιχεία του εξοπλισμού.
Στην εκπαίδευση πιστοποιήθηκαν 20 εθελοντές μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας της ΛΕΚ οι οποίοι και παρέλαβαν τις πιστοποιήσεις τους στο τέλος της εκπαίδευσης σας μια σεμνή τελετή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Πρέβεζας – Διακοπή νερού τα μεσάνυχτα της Κυριακής

24/09/2021, 1:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με ερώτηση τους στη βουλή ο Κώστας Μπάρκας και άλλοι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να παραμείνει το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα

24/09/2021, 12:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021: Με επιτυχία η προγραμματισμένη ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Νεγρεπόντη- Δεληβάνη

24/09/2021, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Β’ Εξάμηνό του 2022 θα είναι ώριμη για δημοπράτηση η Παράκαμψη Φιλιππιάδας

24/09/2021, 11:47 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites