Εισηγήσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας στο τοπικό συμβούλιο

Την Παρασκευή 26.06 πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πρέβεζας. Οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας εισηγήθηκαν με τα εξής θέματα και προτάσεις:

 

  • Άμεση λήψη μέτρων προ9στασίας για το Κάστρο του Παντοκράτορα

 

Το κάστρο του Παντοκράτορα χρήζει άμεσων σωστικών επεμβάσεων αποκατάστασης των τοιχοποιιών. Αν οι τοιχοποιίες του μνημείου δεν στερεωθούν η εικόνα της έντονης βλάστηση θα επανέλθει σύντομα.  Θέτουμε ως ζήτημα την ασφάλεια όσων εισέρχονται μέσα το χώρο αλλά και περιμετρικά του μνημείου λόγω των ετιμορροποιών που υπάρχουν στο δόμημα του μνημείου. Κρίνετε άμεση η λήψη μέτρων προστασίας. Παρόλα αυτά, η απαγόρευση της εισόδου στο μνημείο δεν πρέπει να σημαίνει και την αποποίηση των ευθυνών των αρμοδίων. Αντιθέτως, θα πρέπει τα αρμόδια όργανα, οι υπηρεσίες και σύσσωμη η τοπική κοινωνία να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της έναρξης των εργασιών και την εξεύρεση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για το μεγάλο αυτό έργο της αποκατάσταση και την επανάχρηση του μνημείου.

 

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής Κυανή Ακτής

 

Στην περιοχή παρατηρείται ιδιαίτερα τους θερινού μήνες κυκλοφοριακή αναρχία. Η παρουσία των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται έντονη. Με την καταστροφή και την αποξήλωση του ξύλινου περιβόλου που όριζε το χώρο του πρασίνου από τον δρόμο, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια εισχωρούν ανεμπόδιστα εντός του αλσυλλίου κάτι το οποίο είναι παράνομο. Επίσης, ελεύθερα και ανεμπόδιστα γίνετε η διέλευσης οχημάτων επί του χωμάτινου δρόμου στον αιγιαλό στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου. Η χρήση του αυτοκινήτου επί του αιγιαλού σίγουρα δεν αρμόζει και είναι απαγορευτική. Κρίνετε επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον δρόμο της Κυανής Ακτής  τουλάχιστον με την έναρξη της θερινής περιόδου. Προτείνετε:

  • Η σύνταξη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Στο ΣΒΑΚ προτείνεται η δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου για την περιοχή.
  • Άμεσα η μονοδρόμηση από την περιοχή του καφενείου του Δήμου μέχρι το κάστρο του Παντοκράτορα και η δημιουργία κυκλοφοριακής λωρίδας για πεζούς και ποδηλάτες. Σύνδεση με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων «Ιόνια Διαδρομή» που σκοπεύει να ενώσει την Πρέβεζα παραλιακά με την Πάργα.
  • Να διασφαλισθεί ο συνεχής έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων.
  • Η εξυπηρέτηση της περιοχής με δίκτυο δημοτικής αστικής συγκοινωνίας.
  • Τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης κίνησης τροχοφόρων στο χωματόδρομο κάτω από το μαγαζί Αγράμπελη. 
  • Η ανάδειξη της διαδρομής επί του αιγιαλού με τις κατάλληλες υποδομές για περιπατητές αποκλειστικά από τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου έως του κάστρου του Παντοκράτορα.
  • Ανακατασκευή όλου το ξύλινου περίβολου. 
  • Ανάδειξη του μεγάλου χώρου στάθμευσης έναντι του καφενείου του Δήμου. Ο χώρος πρέπει να καθαριστεί από την άμμο, να διαγραμμιστεί και να ηλεκτροφωτιστεί.
  • Να δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή δασολόγων και γεωπόνων για την εποπτεία της κατάστασης των δέντρων του αλσυλλίου ώστε να προβλεφθούν τα απαραίτητα  κλαδέματα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι οι πεζοδρομήσεις και ο μετριασμός της χρήση του αυτοκινήτου μόνο όφελος μπορεί να φέρει για την ανάπτυξη του τόπου. Για την περιοχή εμμένουμε στις θέσεις και προτάσεις όπως τις καταθέσαμε στο  προηγούμενο τοπικό συμβούλιο. 

 

  • Παιδικές χαρές τοπικής κοινότητας Πρέβεζας

 

Η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και μάλιστα εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο. Το παιχνίδι στην παιδική χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Για το θέμα των παιδικών χαρών να επισημάνουμε ότι έχει γίνει ξανά ερώτηση στο τοπικό συμβούλιο ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη και από τον Δήμο το Νοέμβρη υπήρξε προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού αναβάθμισης των παιδικών χαρών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Σήμερα σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές στην τοπική κοινότητα Πρέβεζας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου. Οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Καμία από τις παιδικές χαρές δε διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας και για το λόγο αυτό έχουν σφραγιστεί. Η κείμενη νομοθεσία σωστά θέτει δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της υγείας και της ζωής των παιδιών. Το ζήτημα τίθεται στις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και για ποιόν λόγο καθυστέρησαν οι εργασίες ανάπλασης. Προτείνεται:

 ∙ Η διενέργεια άμεσων παρεμβάσεων από το Δήμο για την πιστοποίηση βάση ΕΛΟΤ και τη δημιουργία νέων σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Γ.Π.Σ. 

∙ Επισκευή δαπέδων και παιχνιδιών, εξοπλισμού χώρων, παροχών καθαρού τρεχούμενου νερού, περιφράξεων και εισόδων.

 ∙ Δημιουργία ασφαλών προσβάσεων. 

∙ Μελέτη δημιουργίας παιδικής χαράς ΑΜΕΑ.

∙ Ανάθεση σε υπεύθυνο κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για την συνεχή εποπτεία και συντήρηση των παιδικών χαρών και λεπτομερή καταγραφή τυχόν ατυχημάτων η μελέτη των οποίων θα οδηγήσει σε συμπεράσματα για ατέλειες κατασκευής ή τοποθέτησης

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε με ομόφωνα τις αποφάσεις.

Δελτίο Τύπου 1.7.2020


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites