Για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα απαντήσει στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας

Επίκαιρη ερώτηση για την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κώστας Μπάρκας. 

Στην ανακοίνωση του ο Κώστας Μπάρκας αναφέρει:

“Αφού ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας αγνοεί επιδεικτικά να απαντήσει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών του Νομού Πρέβεζας στη Βουλή, καθώς σε σύνολο έξι (6) Ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, προς τον κ. Κικίλια, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στον Νομό Πρέβεζας δεν έχει απαντηθεί καμία (0), ο κ. Μπάρκας επανέρχεται με Επίκαιρη Ερώτηση για τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται, ειδικά στις ειδικότητες Νεφρολόγου και Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, το πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών στην ειδικότητα του Αναισθησιολόγου είναι οξύτατο, καθώς για τον μήνα Ιούνιο για δέκα (10) ημέρες το Νοσοκομείο αδυνατούσε να έχει εφημερία, από τη στιγμή που έχει απομείνει ουσιαστικά με δύο (2) αναισθησιολόγους, με ευθύνη της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ). Συνέπεια των παραπάνω είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο ανατροπής του προγραμματισμού των χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως για παράδειγμα η διασωλήνωση ενός ασθενούς. Μάλιστα το πρόβλημα των εφημεριών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αν δεν στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο με Αναισθησιολόγους. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικά σε μια περίοδο που οι ανάγκες στην παροχή των υπηρεσιών υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες ενός πληθυσμού άνω των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) μόνιμων πολιτών. Ακόμη, το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής, η οποία προσμένει κατά τους θερινούς μήνες την έλευση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών, ώστε να σωθεί ό,τι μπορέσει να σωθεί από τη φετινή πολύ δύσκολη χρονιά”.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μπάρκα:  

 

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2020

 

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας  

Θέμα: «Σε διακινδύνευση η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας, λόγω έλλειψης Νεφρολόγων και Αναισθησιολόγων»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας η παρατηρούμενη έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο κλεισίματος ολόκληρων κλινικών.

Ειδικότερα, σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται στη Νεφρολογική Κλινική, όπου ουσιαστικά υπολειτουργεί, καθώς ο επικεφαλής γιατρός βρίσκεται προ συνταξιοδότησης. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στην κάλυψη της ειδικότητας του Αναισθησιολόγου, όπου για τον μήνα Ιούνιο για δέκα (10) ημέρες το Νοσοκομείο αδυνατούσε να έχει εφημερία, από τη στιγμή που έχει απομείνει ουσιαστικά με δύο (2) αναισθησιολόγους, με ευθύνη της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ), με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο ανατροπής του προγραμματισμού των χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως για παράδειγμα η διασωλήνωση ενός ασθενούς. Μάλιστα το πρόβλημα των εφημεριών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αν δεν στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο με Αναισθησιολόγους. 

Επειδή, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία ολόκληρων κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό άνω των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) πολιτών, που στους θερινούς μήνες το εν λόγω μέγεθος είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο  

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, ειδικά στις ειδικότητες Νεφρολόγου και Αναισθησιολόγου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας; 

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites