“Ίσως η μεγαλύτερη παρέμβαση για την Φιιλιππιάδα” – Στα σκαριά αναδάσωση στο Περιαστικό Δάσος

Σε υπογραφή σύμβασης μελέτης για δασοκομικές επεμβάσεις και εργασίες στο περιαστικό δάσος της Φιλιππιάδας, προχώρησε ο Δήμος Ζηρού, με ανάδοχο μελετητή τον κ. Ευστάθιο Παπακώστα.
Αντικείμενο του έργου, το οποίο αφορά την έκταση του δάσους από το γήπεδο Μπουσούλιζα έως τη λίμνη Ζηρού, θα είναι ν’ απομακρυνθούν γερασμένα πεύκα που μπορούν ν’ αποτελέσουν εστίες φλέξης και ν’ αντικατασταθούν με φυλλοβόλα -οπωροφόρα δέντρα όπως είναι οι κερασιές, οι καστανιές, οι αμυγδαλιές αλλά και καλλωπιστικά, ανθοφόρα δέντρα όπως φλαμουριές, οι οποίες είναι χρήσιμες και για τις μέλισσες, κουτσουπιές κ.ά.
Η μελέτη και η υλοποίηση του έργου πραγματοποιούνται από τον Δήμο Ζηρού σε συνεργασία την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ η εξέλιξη των επεμβάσεων θα παρακολουθείται από το Δασαρχείο.
Σημειώνεται ότι προβλέπεται και αναδάσωση δημοτικών αγροτεμαχίων με ελλειπή βλάστηση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι έχει υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για έργα πυροπροστασίας και ανάδειξης των περιαστικών δασών Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού και αναμένεται σύντομα η ένταξη.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook “Με αφορμή τη πολύ ωραία φωτογραφία της οδού Δόμπολης στα Γιάννενα με τις ανθισμένες κουτσουπιές μου γεννήθηκε η ιδέα να κάνουμε μια μελέτη διαχείρισης και αναδάσωσης του περιαστικού δάσους Φιλιππιάδας. Δηλαδή σε ορίζοντα λίγων ετών ( ότι πουν οι δασολόγοι) να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα και γερασμένα πεύκα και να αντικατασταθούν με πλατύφυλλα δέντρα που ανθίζουν όπως οι κουτσουπιές, φλαμουριές και αλλά παραγωγικά δέντρα όπως κερασιές, μυγδαλιες, καστανιές κλπ προς το μέρος της πόλης ( για να έχει πρόσβαση και να τα φτάνει ο κόσμος)
Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή κ. Παπακώστα Ευστάθιο υπό την επίβλεψη του φιλιππιαδιώτη Δασολόγου κ. Κορμέτζα.
Η μελέτη και το έργο θεωρείται και ελέγχεται από το Δασαρχείο και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αφορά όλο το δάσος από γήπεδο Μπουσουλιζα έως Λίμνη Ζηρού.
Θα αναδασωθούνε και γυμνά δημοτικά αγροτεμάχια.
Έχουμε ήδη υποβάλει πρόταση στο Υπουργείο για πυροπροστασία και ανάδειξη του περιαστικού δάσους Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού και περιμένουμε την ένταξη του έργου σύντομα”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η «Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για τη δακοκτονία

24/02/2021, 4:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Εξόχως πολιτικό και κοινωνικό το θέμα Λιγνάδη

24/02/2021, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εργασίες συντήρησης αύριο στον κεντρικό αγωγό – Διακοπή νερού σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής Πρέβεζας και Φιλιππιάδας

24/02/2021, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητική κινητοποίηση αύριο στην Πρέβεζα

24/02/2021, 4:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Φιλιππιάδα για rapid test στον γενικό πληθυσμό

24/02/2021, 4:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκκληση Δημάρχου Πρέβεζας προς άπαντες για την πανδημία

24/02/2021, 4:19 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites