Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη

Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στα Δικαστήρια

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων αστυνομικής και ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ. Αυτή η νέα δολοφονία, με την εικόνα του αστυνομικού με το γόνατο στο λαιμό του θύματος, ο οποίος πέθανε από ασφυξία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. 

Δείχνει τη βαρβαρότητα με την οποία το αστικό κράτος, “στη μητρόπολη του καπιταλισμού”, στην “πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ”, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους και φτωχούς -όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο. Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Αφροαμερικανού Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με την πολιτική τους στις ΗΠΑ, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, τον φασισμό, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “εταίρο” του ελληνικού λαού, που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Ιδιαίτερα σήμερα τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η καλπάζουσα φτώχεια στις ΗΠΑ και διεθνώς αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο αμερικανικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επιδίωξη της αστικής τάξης να “βάλει στο γύψο” τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη

Δευτέρα 1 Ιούνη στα Δικαστήρια στις 19.00.

Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: 

Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

TAGS:


2 σχόλια για “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ”

  1. Ο/Η Νικ λέει:

    Κομματική εκμετάλλευση μιας σοβαρής υπόθεσης .Απατη θα πάει κι αυτή … κρίμα γιατί το θέμα είναι σοβαρό

  2. Ο/Η takis λέει:

    Οι αιωνίως γραφικοί κνίτες…
    Ποια όμως είναι η αλήθεια; ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος με κτηνώδη τρόπο σκότωσε τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ,έχει παντρευτεί με γυναίκα από το Λάος, ο δε συνάδελφος του Τσόβιν στο επίμαχο περιστατικό ήταν και αυτός… Κινέζος.Αυτό είναι ρατσισμός;
    Για να μαθαίνουν και οι κνίτες, η αστυνομία της Μινεάπολις, ή της Νέας Υόρκης, ή του Μαϊάμι, ή οποιασδήποτε πόλης, δεν ανήκουν στο ομοσπονδιακό κράτος(δηλ. στον Τραμπ) αλλά στους δήμους.Στην ουσία πρόκειται για «δημοτικές» αστυνομίες, τόσο απλό. Για την αστυνομία της Μινεάπολις υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος διορίζει και τον αρχηγό της.
    Όσο για τα lockdown, που εκτόξευσαν την ανεργία στις ΗΠΑ, τα επέβαλαν στις Πολιτείες τους οι Κυβερνήτες οι οποίοι όλως τυχαίως ανήκαν στους Δημοκρατικούς και όχι ο Τραμπ.
    Τέλος, καλό θα ήταν οι κνίτες να διαμαρτυρηθούν και για τον ακραίο καπιταλισμό της κομμουνιστικής Κίνας, όπου οι εργάτες στις φάμπρικες δεινοπαθούν!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites