Ερευνάται υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην Άρτα

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων
Σύμφωνα με καταγγελία, αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή της Άρτας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν σε κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (15-06-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, αλλοδαπό, ως μέλος κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (14-06-2020) το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της Άρτας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.

Όπως καταγγέλθηκε, οι ανωτέρω αλλοδαποί, λίγο πιο πριν είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κατακρατούσαν σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή της Άρτας, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.
Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αφαιρέσει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα των ανωτέρω αλλοδαπών κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής τους.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίζεται.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ο χώρος όπου κατακρατούνταν οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites