Αρνητικά και τα 150 δείγματα που έλαβε στην Πρέβεζα ο ΕΟΔΥ – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

photo αρχείου

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν εκπρόσωποι οργανισμών και επαγγελματικών φορέων της Πρέβεζας και της Περιφέρειας τα αρνητικά αποτελέσματα περίπου 150 νέων δειγμάτων για κορωνοϊό που έλαβαν τις τελευταίες ώρες τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Η αγωνία ενόψει και της αυριανής άρσης των περιορισμών στις αεροπορικές μετακινήσεις ήταν έντονη λόγω των δύο νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Πρέβεζα. Οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να συνεχίζουν τις προετοιμασίες της ασφαλούς υποδοχής των τουριστών καθώς η ευρύτερη περιοχή των Ηπειρώτικων ακτών του Ιονίου υπερπροβάλλεται με διθυραμβικά σχόλια από ταξιδιωτικούς οργανισμούς και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα ευρωπαϊκοί οργανισμοί αξιολόγησης παρέχουν αφειδώς πιστοποιήσεις και γαλάζιες σημαίες σε όλη την ακτογραμμή. Από τις 28 Ηπειρώτικες παραλίες που ελέγχθηκαν και έλαβαν πιστοποιητικά διάκρισης οι 16 είναι στην Πρέβεζα. Στις σχετικές εκθέσεις αξιολόγησης γίνεται λόγος για πεντακάθαρα νερά, όμορφες παραλίες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους δείκτες υγειονομικής ασφάλειας αναζωπύρωσαν το τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αυτή η τάση αρχίζει να εμφανίζεται σε κρατήσεις εισιτηρίων και καταλυμάτων. Πάντως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επαγγελματιών της Ηπείρου εστιάζεται στις 30 Ιουνίου οπότε και ανοίγουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανοίγει το αεροδρόμιο του Ακτίου και αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.

Ταυτόχρονα οι στοχευμένοι μοριακοί και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στο Νομό Πρέβεζας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites