Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο Λούρο Πρέβεζας-Κλείνει το κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Την διακοπή των εργασιών της στο Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Λούρου, έκανε γνωστό με ανακοίνωση της στις 28 Μαϊου 2020, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου το κατάστημα δεν θα ξανά εξυπηρετεί πλέον τους κατοίκους Λούρου, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να διανύουν περισσότερα από 25 χλμ για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους στο κατάστημα της Πρέβεζας, που είναι και το κοντινότερο.

Στον χώρο του καταστήματος στο Λούρο θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο το ATM.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Τράπεζα Ηπείρου, με το κλείσιμο του καταστήματος της στο Λούρο, στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση και αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του δικτύου καταστημάτων της με το άνοιγμα νέων, σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία.

Μετά και την Δευτέρα 15 Ιουνίου, στο Λούρο δεν θα υπάρχει κανέναν τραπεζικό κατάστημα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, κάτι που έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη αναστάτωση.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπύρος Γκούρας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου η οποία αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε – διοικητικό συμβούλιο

Η διοίκηση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ  αποφάσισε, αιφνιδιαστικά και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Λούρο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, γεγονός το οποίο δυστυχώς, θέτει σοβαρά εμπόδια στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει την υποβάθμιση της περιφέρειας, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών, συνταξιούχων.

Δια της παρούσας επιστολής σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο δημ. ενότητας Λούρου Κ.Παγγέ και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Λούρου Κ. Κοψάρη επιτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη αντίθεση και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, σε αυτή σας την απόφαση.

Το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Λούρου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Λούρου, όπως Ωρωπό-Στεφάνη – Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο – Σφηνωτό – Άνω και Κάτω Ρευματιά – Βρυσούλα – Άνω Ράχη – Σκιαδά καθώς και μεμονωμένους οικισμούς.

Το κατάστημα αυτό όπου είναι και το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα, πέραν των επαγγελματιών, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και ευπαθών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να καταφύγουν σε  συναλλαγές μέσω internet και στην περίπτωση που αυτό κλείσει θα υπόκεινται πλέον σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα, ενισχύοντας τις ατελείωτες ουρές, καθώς θα ελλοχεύει και σοβαρός κίνδυνος για την  υγεία τους εξαιτίας της σοβαρής πανδημίας του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσω ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι μετέφεραν τις συντάξεις τους σε λογαριασμούς του εν λόγω καταστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παρακαλώ όπως αναστείλετε την εν λόγω απόφαση και τηρήσετε την υπόσχεση που δώσατε ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσετε τους κατοίκους του Λούρου και της ευρύτερης περιοχής και ενισχύσετε τον κοινωνικό χαρακτήρα της τράπεζάς σας ο οποίος υποβαθμίζεται με το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

 

                           

                                                                                                              Γκούρας Σπύρος                                                         

                                                                                       Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λούρου       

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αλέξανδρος Καχριμάνης         Περιφεριάρχης Ηπείρου

Στέργιος Γιαννάκης                  Βουλευτής Νομού Πρέβεζας

Κωνσταντίνος Μπάρκας         Βουλευτής Νομού Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου                      Αντιπεριφεριάρχης Νομού Πρέβεζας

Χρήστος Γούσης                       Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites