“Ταφόπλακα” για τον τουρισμό της Πρέβεζας η λειτουργία ξενοδοχείου καραντίνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Σε Αναφορά – Καταγγελία προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για την λειτουργία ξενοδοχείου Καραντίνας στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας, προχώρησαν ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΦΕΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», ο «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» και ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ».

Στην καταγγελία εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους και χαρακτηρίζουν ως “απαράδεκτο από κάθε άποψη το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα για να αποτραπεί η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, κι όχι μόνον αυτό, στην κυριολεξία μέσα στην «καρδιά» του Ιστορικού Κέντρου, δίπλα ακριβώς στους κλασικούς πεζόδρομους της παραλίας και της κεντρικής αγοράς, οι οποίοι κατακλύζονται το καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες. Μόνον ως αστοχία εκλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τέθηκε σχετικός όρος στη διακήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας ουσιαστικά νοσοκομειακών μονάδων εντός των τουριστικών περιοχών της χώρας” και ζητούν από τον Υπουργό Τουρισμού να παρέμβει για να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση

ΠΡΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κοιν.: 1)Γραφείο κ. Πρωθυπουργού

2)κ. Γενικό Γραμματέα Ε.Ο.Τ.

3)κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου

4)κ.κ. Βουλευτές Ν. Πρέβεζας 

5)κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας 

6)κ. Δήμαρχο Πρέβεζας

7)κ. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Πρέβεζας

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

1)Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΦΕΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ». 

2)Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ». 

3)Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ».

———————————————————————————————–

Κύριε Υπουργέ, 

Με έκπληξη, οργή αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι εντός του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Πρέβεζας πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχείο, ως σημείο αναφοράς, στο οποίο θα διαμένουν όλα τα κρούσματα του κορωνοϊού που θα εντοπίζονται στις ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού Πρέβεζας!!!. 

Θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα για να αποτραπεί η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, κι όχι μόνον αυτό, στην κυριολεξία μέσα στην «καρδιά» του Ιστορικού Κέντρου, δίπλα ακριβώς στους κλασικούς πεζόδρομους της παραλίας και της κεντρικής αγοράς, οι οποίοι κατακλύζονται το καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες. Μόνον ως αστοχία εκλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τέθηκε σχετικός όρος στη διακήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας ουσιαστικά νοσοκομειακών μονάδων εντός των τουριστικών περιοχών της χώρας. 

Κύριε Υπουργέ, 

Ο Δήμος Πρέβεζας δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος του Νομού, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η γνωστή σε όλους μας παραλία του «ΜΟΝΟΛΙΘΙΟΥ» βραβεύθηκε από πανευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους πιστοποιημένους Τουριστικούς Οργανισμούς ως η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης. Το γεγονός έλαβε πρωτοφανή θετική δημοσιότητα και ήδη τα πρώτα μηνύματα κάνουν λόγο για έλευση πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν από τη μια μεριά ο Δήμος μας να βραβεύεται για την ασφαλέστερη παραλία, και από την άλλη, όλη αυτή η προσπάθεια, ουσιαστικά να ακυρώνεται με την λειτουργία ξενοδοχειακής – νοσοκομειακής μονάδας μέσα στην καρδιά της πόλης της Πρέβεζας. 

Κύριε Υπουργέ, 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 έπληξε καίρια και αποφασιστικά τον κλάδο των επαγγελματιών. Επί τρεις μήνες τα καταστήματα της πόλης μας παρέμειναν κλειστά. Όμως και μετά την άρση των μέτρων η κίνηση είναι υποτονική. Οι επαγγελματίες τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα με δυσβάσταχτες γι’ αυτούς οικονομικές συνέπειες, αφού το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων παραμένει το ίδιο, αλλά τα έσοδα είναι μηδενικά. 

Όλες οι ελπίδες έχουν στραφεί στους δυο μήνες της θερινής σεζόν. 

Εάν τελικά υλοποιηθεί η απόφασή σας για λειτουργία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, το οποίο μάλιστα διαθέτει μόλις 9 δωμάτια, αντιλαμβάνεστε ότι την πόλη της Πρέβεζας όχι μόνον δεν πρόκειται να την επισκεφθεί κανένας, αλλά στην κυριολεξία ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο και η ευρύτερη περιοχή θα «νεκρώσουν», αφού ουδείς θα αισθάνεται ασφαλής ακόμη και για μια απλή βόλτα, πόσο δε μάλλον για χρήση των καταστημάτων. 

Κύριε Υπουργέ, 

Η λειτουργία του σημείου αναφοράς στη συγκεκριμένη θέση θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον τουρισμό της πόλης. Εάν θέλουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το μερίδιο της τουριστικής αγοράς η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα πρέπει με δική σας παρέμβαση να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση. 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 30-6-2020

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΑΛΗΣ     ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΤΣΗ     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεπερνιέται άλλο ένα εμπόδιο για το έργο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

26/10/2021, 7:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την έναρξη της προετοιμασίας του φακέλου ένταξης της Νικόπολης στην Unesco

26/10/2021, 6:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

26/10/2021, 9:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2021, 4:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/2021, 3:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Πρέβεζας

25/10/2021, 3:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites