Καταδικάζει τις πρακτικές του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας

photo αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

         Την Παρασκευή 29/05/2020 πραγματοποιήθηκε μετά από καιρό το πρώτο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας , κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

         Προτείναμε στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Αρνήθηκαν δεσμευόμενοι να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο που θα εξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα. Εμείς ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα ανακούφισης των δημοτών και κυρίως των κατοίκων της Δ.Ε. Φαναρίου που επλήγησαν διπλά.

          Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τα σχολεία της Δ.Ε. Φαναρίου που υπέστησαν ζημίες από τον σεισμό τις 21/03/2020 ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι εργασίες αποκατάστασης έχουν δρομολογηθεί και ότι στα τέλη Ιουλίου τα σχολεία θα είναι έτοιμα. Ζητάμε σχολεία ασφαλή και λειτουργικά που να καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Όσον αφορά το επίδομα των διακοσίων (200) ευρώ για τους σεισμόπληκτους , σύμφωνα με τον Δήμαρχο έχει δοθεί μόνο το ποσό των πενήντα (50) ευρώ γιατί ο Δήμος θέλει να δώσει τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη και όχι να τα καρπωθούν άτομα που δεν τα δικαιούνται. Κατά τη γνώμη μας έπρεπε μετά από τόσο καιρό να είχε ξεκαθαριστεί το ζήτημα αυτό και να είχε δοθεί το πόσο των διακοσίων ευρώ που είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην καταστροφή που υπέστη ο κόσμος του Φαναρίου. Ζητάμε άμεσα να γίνει τακτοποίηση του θέματος.

          Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη ήταν ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και η Εκφορά γνώμης επί του σχεδίου κανονισμού τιμολόγησης του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου.

      Καταψηφίσαμε  τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου γιατί δεν ανέγραφε τον αριθμό των υφισταμένων υπαλλήλων και  κυρίως γιατί δεν υπάρχει πρόθεση από την Δημοτική Αρχή να πιέσει για μόνιμες προσλήψεις , αφού στο άρθρο 22 του κανονισμού προβλέπονται τριάντα (30) θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε τομείς , όπως η καθαριότητα κι η ύδρευση , τεχνικών υπηρεσιών και κοινωνικών δομών που μόνο με μόνιμο προσωπικό μπορούν να παράξουν σοβαρό έργο και να επιλύσουν τα προβλήματα του Δήμου.

Όσον αφορά το θέμα περί  «Εκφοράς γνώμης επί του σχεδίου κανονισμού τιμολόγησης του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου» έχουμε να καταγγείλουμε τα εξής :α) Ήταν τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη (δεν το θεωρούμε τυχαίο) , β) δεν είχε σταλεί σχετική εισήγηση (δεν το θεωρούμε τυχαίο) , γ) επί τη ουσίας δεν συζητήθηκε στο σώμα αφού η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων είχε αποχωρήσει και δ) έγινε μια μικρή τοποθέτηση από τον Δήμαρχο και «ψηφίστηκε» χωρίς να δοθεί ο λόγος σε κανέναν παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της παράταξής μας , η οποία και το καταψήφισε. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές , που τείνουν να γίνουν συνήθεια στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και απαιτούμε άμεσα να συζητηθεί το θέμα όπως αρμόζει. Λυπούμαστε βαθύτατα για την έλλειψη της στοιχειώδους συνέπειας και σεβασμού προς το σώμα και τις διαδικασίες. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites