Δήλωση του Μιχάλη Γεωργούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιούνη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Κάλεσμα περιβαλλοντικής επαγρύπνησης!

Δήλωση  του  Γεωργούλη  Μιχάλη δημοτικό σύμβουλο 

της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας»

 

Η φετινή παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον γίνεται στον απόηχο μια πανδημίας που δεν έχει τελειώσει και σαν γεγονός έχει σημαδέψει την περίοδο που ζούμε. Είναι μια βροντερή υπενθύμιση της μεγάλης ανισσοροπίας που επιβάλλει στο περιβάλλον η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση της άκρατης εκμετάλλευσης με αποτέλεσμα να γεννιούνται νέες ασθένειες με πλανητική εξάπλωση . Βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της  μαζικής βιομηχανικής κτηνοτροφίας, στην οποία διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξέλιξη τέτοιων ιών,  του συνωστισμού τεράστιων μαζών ανθρώπινου πληθυσμού σε περιορισμένους χώρους που δημιουργεί υγειονομικές βόμβες και της διαμόρφωσης τεράστιων τσιμεντουπόλεων με παντελή έλλειψη πράσινου και ελεύθερων δημόσιων χώρων με αποτέλεσμα να υπερσσυσωρεύονται ρύποι, λύματα και απορρίμματα που ο πλανήτης δεν μπορεί να τα αντέξει.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και έρχεται να σημαδέψει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.  Η άνοδος της θερμοκρασίας, η ένταση των φυσικών καταστροφών, η ανυπολόγιστη ρύπανση των θαλασσών και η καταστροφή της βιοποικιλότητας έχουν ένα και μοναδικό υπαίτιο: την καπιταλιστική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που ακόμα και όταν της φοράνε τον μανδύα της «πράσινης ανάπτυξης», το κάνουν για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας και εκμετάλλευσης της φύσης και όχι για να την προστατέψουν. Έχουμε πλέον μια βίαιη ένταση της εκμετάλλευσης της φύσης οριζόντια και καθολικά, και δεν περιορίζεται μόνο σε εθνικό επίπεδο.

Αυτή η  ένταση της εκμετάλλευσης της φύσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βίαιη εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Φαίνεται ξεκάθαρα εξάλλου από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, εξαγγελίες που συμβαδίζουν με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και τη συνολική πολιτική αφήγηση της ΕΕ. Ταυτόχρονα με την αντεργατική εκστρατεία που κηρύσσει η κυβέρνηση με το πρόσχημα των επιπτώσεων του κορονοϊού, υλοποιείται άλλοτε σιωπηλά και άλλοτε με τυμπανοκρουσίες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος αντι-περιβαλλοντικός νόμος πέρασε «νύχτα» μέσα στην περίοδο της καραντίνας και κάνει βορά στην ασυδοσία του κεφαλαίου μέχρι και προστατευόμενες περιοχές Natura. Το παραπάνω σε συνδυασμό με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που θα καταστρέψουν σε ανυπολόγιστο βαθμό το φυσικό πλούτο, την «αξιοποίηση» ολόκληρων δασών και παραλιών δείχνουν πως η κυβέρνηση, με την στήριξη της «πράσινης» ΕΕ έρχονται να αλλάξουν ριζικά το περιβαλλοντικό τοπίο της Ελλάδας… προς το πολύ χειρότερο.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από το ριζοσπαστικό οικολογικό κίνημα. Ήδη σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι νέοι και νέες, όσοι και όσες αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, δείχνουν σπουδαία αντανακλαστικά περιφρούρησης και ανάπτυξης των περιβαλλοντικών διεκδικήσεων, σε μια περίοδο που ο αγώνας για το αυτονόητο δεν φαντάζει δεδομένος. Στηρίζουμε κάθε κίνηση που αντιστέκεται στην περιβαλλοντική καταστροφή. 

Οι αντι-περιβαλλοντικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά

Τα σχέδια τους για εξορύξεις υδρογονανθράκων να ανατραπούν

Να μην επιτρέψουμε να εντείνουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας

Με αγώνες να προστατέψουμε το περιβάλλον, για μία αξιοβίωτη ζωή!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

03/10/2022, 2:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εικαστική παρέμβαση στον Βοτανικό Κήπο και αμπαλί στην Κυανή Ακτή

03/10/2022, 2:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τον Περιφερειάρχη Hπείρου επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι

03/10/2022, 2:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο ο ο τέταρτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2022

03/10/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

03/10/2022, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Κατοχύρωση Επωνυμίας – Διακριτικού Τίτλου επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ.

03/10/2022, 10:03 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites