Τετάρτη, 23/09/2020

Αυξημένοι οι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Στην τελική φάση της επανεκκίνησης εισέρχεται η τουριστική βιομηχανία και όλο το Σαββατοκύριακο διεξάγονται  εκτεταμένοι έλεγχοι  στις πύλες  εισόδου της χώρας ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουλίου.

Ασκήσεις προσομοίωσης πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια της χώρας -ανάμεσα τους των Ιωαννίνων και του Ακτίου. «Όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι έτοιμα να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες» τόνισε κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θέτοντας ως βασική προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και τη συλλογική ασφάλεια.

Στα αεροδρόμια θα βρίσκονται κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν και υγειονομικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Την υγειονομική ευθύνη στα λιμάνια  της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα έχει ο ΕΟΔΥ. Τα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν αποκλείεται  να παραμείνουν κλειστά λόγω έξαρσης της πανδημίας στη γειτονική χώρα. Επ` αυτού αναμένεται από ώρα σε ώρα  επίσημη ανακοίνωση.

Στο μεταξύ και ανεξαρτήτως της ημερομηνίας άρσης των περιοριστικών μέτρων,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμανης ανακοίνωσε ότι στους 3 συνοριακούς σταθμούς της Ηπείρου θα τοποθετηθούν συστήματα θερμικού ελέγχου και επιπλέον, στο σταθμό Κακαβιάς που είναι η βασική διασυνοριακή πύλη με την Αλβανία θα  εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα διενεργεί ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους στους διερχόμενους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ