Κυριακή, 20/09/2020

Άνοιξε ξανά για το αναγνωστικό κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας ανοίγει ξανά για το
αναγνωστικό κοινό με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των Υπαλλήλων και των Χρηστών της

Aπό 11.6.2020 h λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα είναι πρωϊνή   με τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται στις παρακάτω συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών
 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί το κοινό λόγω ειδικών συνθηκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19 ως εξής:
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00 – 14:00
 Είσοδος έως τρεις (3) χρήστες ταυτόχρονα εντός των χώρων της Βιβλιοθήκης. Απαιτείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των χρηστών.
 Οι χρήστες υποχρεούνται να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό που θα υπάρχει στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, κατά την είσοδο και την έξοδό τους.
 Η εξυπηρέτηση των χρηστών συνιστάται να γίνεται από τους υπαλλήλους κατόπιν αιτημάτων των χρηστών. Η αναζήτηση των τεκμηρίων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης του συστήματος OpenAbekt της Βιβλιοθήκης μας (prevezalib.openabekt.gr)
 Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών κατά την περιήγηση των χρηστών στα βιβλιοστάσια για την αναζήτηση βιβλίων.
 Χρόνος παραμονής των χρηστών εντός της βιβλιοθήκης ορίζονται τα 15 λεπτά.
 Η επιστροφή των τεκμηρίων θα γίνεται αυτοματοποιημένα με την συνδρομή και των χρηστών και τα επιστρεφόμενα βιβλία θα τοποθετούνται εντός κλειστού κιβωτίου για διάστημα 3 ημερών και κατόπιν θα τοποθετούνται στα ράφια.
 Αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού τεκμηρίων για τα παιδιά και τους ενήλικες από 2 σε 5 βιβλία ανά δανεισμό, όπως και η επιτρεπόμενη διάρκεια δανεισμού τους από 15 σε 30 ημέρες.
 Η έκδοση καινούργιας κάρτας μέλους θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου μέσω του e-mail της βιβλιοθήκης (dbprevezas@yahoo.gr)
 Δεν επιτρέπεται η χρήση του αναγνωστηρίου μέχρι νεωτέρας. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του κοινού παρά μόνο από τους υπαλλήλους κατόπιν αιτημάτων των χρηστών.
 Δεν επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας από το κοινό.
 Για άλλου είδους εξυπηρέτηση (επείγουσες περιπτώσεις, έρευνα κλπ) μόνο κατόπιν τηλ. ραντεβού στο (2682029889).
 Τήρηση βιβλίου επισκεπτών της Βιβλιοθήκης.

 Ανάρτηση γραπτών οδηγιών αναφορικά με τους κανόνες εξυπηρέτησης του κοινού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ