Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ίδρυση του “Αεροδρομίου Ζαλόγγου”

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Ίδρυση-Λειτουργία Πεδίου Προσγείωσης Υπερελαφρών Πτητικών Αθλητικών Μηχανών, στο πεδίο προσγείωσης που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζαλόγγου του Δήμου Πρεβέζης νομού Πρεβέζης, με φορέα λειτουργίας την Αερολέσχη Πρεβέζης και όνομα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΛΟΓΓΟΥ».

Το ΦΕΚ υπογράφει με εντολή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Δριτσάκος, ενώ την αίτηση αδειοδότησης Πεδίου Προσγείωσης ΥΠΑΜ, είχε καταθέσει η Αερολέσχη Πρέβεζας από τις 22 Νοεμβρίου 2018.

Το “Αεροδρόμιο Ζαλόγγου” θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση πτήσεων Υπερελαφρών Πτητικών Αθλητικών Μηχανών (ΥΠΑΜ) της Αερολέσχης Πρέβεζας και των προσώπων που έχουν εξασφαλίσει την έγκρισή της, χωρίς αμοιβή.

Θα εξυπηρετεί επίσης πτήσεις επιτήρησης – αεροπυρόσβεσης, αεροδιακομιδών, έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς προσωπικού σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει επίσης την υλοποίηση έκτακτων επιχειρησιακών ή εκπαιδευτικών απαιτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών.

Για τον καθορισμό των όρων λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης στο Ζάλογγο,θα εκπονηθεί Μνημόνιο συνεργασίας,  με ευθύνη του
υπεύθυνου λειτουργίας του αεροδρομίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΕΚ του Αεροδρομίου Ακτίου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Αερολιμένων της ΥΠΑ αμέσως μετά την υπογραφή του με ευθύνη και επίσπευση του φορέα λειτουργίας του αεροδρομίου.

Οι πάσης φύσεως δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας του “Αεροδρομίου Ζαλόγγου” βαρύνουν σύμφωνα με το ΦΕΚ, την Αερολέσχη Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites