Ο «οδικός χάρτης» για το ξεκλείδωμα της αγοράς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο «οδικός χάρτης» για το ξεκλείδωμα της αγοράς έχει χρονική απόσταση 2 μηνών και η «γέφυρα ασφαλείας» της 2η φάσης ακολουθεί μια διαδρομή 7 σταδίων. 

Αρχικά, στις 4 Μαΐου, σε 1ο στάδιο θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, αλλά όχι εκτός νομών κατοικίας για 15 ημέρες και με εξαίρεση τα νησιά. Επίσης, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα ανοίξουν με ειδικούς κανόνες το 10% των μικρών εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών, καθώς και οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, οπτικά, καταστήματα ακουστικών βαρηκοΐας, επισκευής υποδημάτων, λιανικό εμπόριο υπολογιστών, αθλητικά είδη, άνθη και φυτά, ΚΤΕΟ, καθώς και κέντρα αισθητικής, κουρεία και κομμωτήρια με περιορισμούς, ραντεβού και πρόβλεψη στο ωράριο λειτουργίας.

 

Στις 11 Μαΐου, σε 2ο στάδιο ανοίγουν, πάντα με αυστηρά μέτρα υγιεινής και αποστάσεων, όλες οι υπόλοιπες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, εκτός των εμπορικών κέντρων και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

 

Στις 18 Μαΐου, σε 3ο στάδιο ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και κήποι, καθώς και πρακτορεία ΟΠΑΠ και επιστρέφουν στα θρανία οι υπόλοιποι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Την 1η Ιουνίου, σε 4ο στάδιο θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, χωρίς την εστίαση, ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία εστιατορίων και καφετεριών σε εξωτερικό χώρο. Το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων θα συνοδεύεται με ειδικούς κανόνες λειτουργίας. 

 

Στα μέσα Ιουνίου, σε 5ο στάδιο, θα επαναλειτουργήσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι με 60% μέγιστη πληρότητα, καθώς και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

 

Εντός του Ιουνίου, σε 6ο στάδιο θα επαναλειτουργήσουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, και εξωτερικοί παιδότοποι. Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι φοιτητές στα ΑΕΙ.

 

Στο τέλος Ιουνίου, και σε 7ο στάδιο θα επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά, η έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων, εποχικών καταλυμάτων διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενων δωματίων,  η εστίαση και διασκέδαση σε κλειστούς χώρους και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Μέτρα πρόληψης, προστασίας και τήρησης αποστάσεων

 

Σε επαγγελματικούς χώρους, προβλέπονται 4 άτομα για χώρους από 20 έως 100 τ.μ. και 1 επιπλέον άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ για καταστήματα άνω των 100 τ.μ., προβλέπονται 12 άτομα και 1 επιπλέον ανά 15 τ.μ. πέραν των 100 τ.μ. (π.χ. σε χώρο 130 τ.μ. επιτρέπονται 14 άτομα κ.ο.κ). Στα εμπορικά κέντρα προβλέπονται 20 τ.μ. ανά επισκέπτη. Στα εστιατόρια 4 άτομα ανά τραπέζι, 1 πελάτης ανά 3 τ.μ. και ελάχιστη απόσταση τραπεζιών 2 μέτρα. Επισημαίνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και στο δημόσιο θα εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο και ραντεβού. Σε όλους τους κλειστούς χώρους επιβάλλεται από κάθε άτομο απόσταση 2 μέτρων και η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, αφού εκτός του κινδύνου, προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ σε πελάτες και πολύ βαριά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις σε περίπτωση παράβασης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites