Κώστας Μπάρκας: Σε πολύ θετικό κλίμα η τηλεδιάσκεψη με Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας και Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας    

Σε κλίμα συναντίληψης σε πολλά ζητήματα που τέθηκαν, διεξήχθη η τηλεδιάσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, καθώς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. Η πρωτοβουλία του κ. Μπάρκα, να απευθύνει πρόσκληση για συζήτηση τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας και στον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, σχετικά με θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης σε τοπικό, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο, έτυχε ευμενούς υποδοχής. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, ο Πρόεδρος, κ. Θ. Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γ. Παπαδημητρίου και τα μέλη κ.κ. Θ. Πεπόνης και Δ. Τζόκας, ενώ τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του, κ. Θ. Ντίκος.

Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος περιέγραψαν τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης από την επιστροφή σε περιβάλλον «μερικής κανονικότητας», όπου θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις προστασίας για εργαζόμενους και πολίτες. Μάλιστα, σε αυτή την κατεύθυνση έχουν συνεισφέρει και οι ίδιοι οι δικηγόροι, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας σε συνεργασία με άλλους λειτουργούς, που εμπλέκονται στην καθημερινότητα των δικαστηρίων, όπως οι δικαστικοί υπάλληλοι. Υπό το πρίσμα αυτό, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι θεμιτή η επιτάχυνση των διαδικασιών του περάσματος στην «Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη», ώστε να επιτευχθεί κι ο στόχος της απονομής δικαιοσύνης σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι εκπρόσωποι του Σώματος των Δικηγόρων αναφέρθηκαν επίσης στα ζητήματα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, για τα οποία σημείωσαν ότι θα πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση, η οποία, αφενός θα σέβεται θεσμικές επιταγές, αφετέρου θα λαμβάνει υπόψη υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες, όπως η ανάγκη για στέγαση, ώστε να μην επιτείνεται ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τέθηκε ακόμη το ζήτημα της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, στα πλαίσια ενίσχυσης των επιστημόνων της χώρας, με το ποσό των 600€, σημειώνοντας ότι η εν λόγω ενίσχυση θα πρέπει να επεκταθεί και για τον Μάϊο, καθώς τα δικαστήρια δεν είναι σε πλήρη λειτουργία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων ανάδειξε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πρωτοκόλλου προστασίας της υγείας για εργαζόμενους και πολίτες που εισέρχονται σε δικαστικούς χώρους, την ενίσχυση της ηλεκτρονικής περαίωσης διαδικασιών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς και την ανάγκη μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας, ώστε να πληροί σύγχρονα κριτήρια λειτουργίας για πολίτες και Λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπάρκας, κλείνοντας τη συζήτηση, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την αποδοχή της πρόσκλησης και τις επισημάνσεις τους στα ζητήματα που τέθηκαν, δεσμεύθηκε σε μια εκ του σύνεγγυς συζήτηση, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και παράλληλα να μεταφέρει τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης τόσο στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον καθ’ ύλην κοινοβουλευτικό έλεγχο.  


1 σχόλιο για “Κώστας Μπάρκας: Σε πολύ θετικό κλίμα η τηλεδιάσκεψη με Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας και Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας    ”

  1. Ο/Η Ζερμιωτης Δημήτρης λέει:

    Με τα 800 ευρώ που θα έπαιρναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τί γίνεται .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites