Καμία δράση στο Δήμο Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις ως μέσου όχι μόνο φιλικού στο περιβάλλον αλλά και καθοριστικού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, Τον Απρίλιο του 2018, ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε για πρώτη φορά την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου!

Ήδη οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας μας όπως ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Τριπόλεως,ο Δήμος Σάμου, ο Δήμος Κομοτηνής, ο Δήμος Σαλαμίνας κ.α έχουν προγραμματίσει για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, διάφορες δράσεις με κυρίαρχη την ποδηλατοδρομία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αρταίων, ο οποίος καλεί τους πολίτες, μέσω σχετικής καμπάνιας, σε μία πολιτιστική ποδηλατοβόλτα που διοργανώνει στην πόλη.

Αντίστοιχη δράση δεν θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού κ. Δημήτρης Καραμανίδης τα μέτρα του Κορωνοϊου είναι αποτρεπτικά ακόμα και για μία μικρή δράση με στατικά ποδήλατα, στα οποία θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας ή μία μίνι συμβολική διαδρομή με αποστάσεις για φίλους του ποδηλάτου, όπως θα κάνει ο Δήμος Κομοτηνής.

“Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από τους δημότες μας εκείνη την ημέρα να μην χρησιμοποιήσουμε τα οχήματα μας. Να κατεβούμε στο κέντρο και στις δουλειές μας με τα ποδήλατα. Ας είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και θα εορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου” σημείωσε ο κ. Καραμανίδης, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανακοίνωσε ότι μέσο του Υπουργείου Μεταφορών τον Οκτώβριο προγραμματίζεται να γίνει μία ημερίδα στην πόλη μας σε σχέση με το ποδήλατο και την διεθνή διαδρομή  EuroVelo, η οποία θα περνάει από την περιοχή μας και επιπλέον θα γίνει και μία συζήτηση πάνω στο ΣΒΑΚ, σχετικά με τους ποδηλατόδρομους.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η «Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για τη δακοκτονία

24/02/2021, 4:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Εξόχως πολιτικό και κοινωνικό το θέμα Λιγνάδη

24/02/2021, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εργασίες συντήρησης αύριο στον κεντρικό αγωγό – Διακοπή νερού σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής Πρέβεζας και Φιλιππιάδας

24/02/2021, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητική κινητοποίηση αύριο στην Πρέβεζα

24/02/2021, 4:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Φιλιππιάδα για rapid test στον γενικό πληθυσμό

24/02/2021, 4:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκκληση Δημάρχου Πρέβεζας προς άπαντες για την πανδημία

24/02/2021, 4:19 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites