Δεν υπάρχει γήπεδο αμπαλί στον Βοτανικό Κήπο λέει ο Νίκος Γεωργάκος

Μετά από τη μεγάλη σύγχυση που ο ίδιος είχε δημιουργήσει με δηλώσεις του, αλλά και αρκετές παλινωδίες, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, τελικά δήλωσε ότι, ο χώρος που δημιουργήθηκε στον Βοτανικό Κήπο και που ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε πει ότι θα γίνει γήπεδο αμπαλί, δεν είναι γήπεδο αμπαλί και δεν προορίζεται αποκλειστικά για χρήση από τον Σύλλογο Φίλων Αμπαλί Πρέβεζας.

Ο κ. Γεωργάκος κατέστησε τελικά σαφές ότι το κράσπεδο με άμμο που στρώθηκε στον Βοτανικό Κήπο είναι ένας πολυχώρος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους Δημότες, ένας χώρος όπου θα μπορούν να γίνουν ακόμα και συναυλίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα γήπεδα του αμπαλί είναι τα γήπεδα μέσα στην Κυανή Ακτή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποια παιδιά επιθυμούν να παίξουν στον συγκεκριμένο χώρο την ώρα που τα μέλη του Συλλόγου φίλων Αμπαλί χρησιμοποιούν το χώρο στο Βοτανικό Κήπο, όπως έκαναν ανελλιπώς το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο στα Social Media, για να παίζουν εκεί, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουν για να παίξουν τα παιδιά τα οποία έχουν προτεραιότητα, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργάκος ο χώρος δεν είναι γήπεδο Αμπαλί και δεν έχει παραχωρηθεί με επίσημα έγγραφα στον Σύλλογο!

Το θέμα συζητήθηκε έπειτα από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” Κοσμά Κορωναίου, ο οποίος ζήτησε το σχόλιο του Δημάρχου σχετικά  με το τι γίνεται στον Βοτανικό Κήπο.

Απαντώντας αρχικά στον κ. Κορωναίο ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε για λουλούδια και περιποιήσεις που έγιναν στον χώρο λέγοντας “Σήμερα ήμουν αρκετές ώρες στον Παντοκράτορα που είναι άλλο σημείο, ένα δεύτερο σημείο που θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ήδη έχουν γίνει καθαρισμοί, θα αρχίσει και ο φωτισμός γιατί είναι αρκετό χρόνο στα μαύρα σκοτάδια.Να αναδείξουμε λίγο το κάστρο, να αναδείξουμε την περιοχή, να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τον Παντοκράτορα. Πριν το Παντοκράτορα βέβαια υπάρχει η Κυανή Ακτή, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες και ποτέ δεν θα αφήναμε έναν τόσο χώρο, μέσα σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο, γιατί δεν είναι μόνο ο Βοτανικός Κήπος, είναι όλη η περιοχή που θέλει μία συνολική ανάδειξη. Δηλαδή ο σκοπός μας δεν είναι μεμονωμένα να κοιτάζουμε τον Βοτανικό, να κοιτάζουμε τα Λουτρά… Εδώ θα πρέπει να ετοιμαστούμε και ετοιμαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Προσπάθούμε να δούμε όλη την περιοχή ως ανάπλαση. Είναι όλη η περιοχή που πρέπει να την δούμε δεν είναι μόνο ο Βοτανικός. Ο Βοτανικός τι είναι; Είναι να τον συντηρούμε. Τον κάναμε καθαρό, βάλαμε τα λουλούδια μας, βάλαμε τον φωτισμό, βγάλαμε ανθρώπους από μέσα που ήταν … να μην πω τώρα. Τι γίνονταν τα βράδια όλοι ξέρουμε…Και κάθε περιοχή την βλέπουμε έτσι. Και τον Άγιο Θωμά και τον Παντοκράτορα που φτιάχνουμε και όλη την περιοχή εκεί πέρα. Ας μην στεκόμαστε στο αν έγινε ένα γήπεδο. Δεν είναι μία κατασκευή που δεν προσαρμόζεται στο περιβάλλον και βέβαια προσαρμόζεται.Οπότε θεωρώ και αυτός ο χώρος και ο γενικότερα όλος ο χώρος θέλει μία συνολική ανάπλαση” και πρόσθεσε  ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ανοίξει το κολυμβητήριο τον Σεπτέμβριο και να λειτουργεί το χειμώνα,  να είναι καθαρό το Beach Volley και όλος ο χώρος εκεί. Να φωταγωγηθεί ο χώρος στάθμευσης απέναντι από τον Θερινό Κινηματογράφο τονίζοντας πως όλα αυτά θέλουν μία σειρά, θέλουν προτεραιότητες και πως στο δημόσιο τίποτα δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη με ένα μαγικό ραβδί.

Ο κ. Κορωναίος απαντώντας στον Δήμαρχο έθεσε το θέμα στην πραγματική του διάσταση επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στο ίδιο πνεύμα αναφορικά με την περιοχή της Κυανής Ακτής, εκείνο όμως που ουσιαστικά τίθεται σαν ζητούμενο σαν διαδικασία είναι, από την μία το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τον Βοτανικό Κήπο και από την άλλη το πως ο Δήμος εμπλέκεται εκεί πέρα σε εργασίες, υπό ποιο πρίσμα και με ποια έξοδα.

“Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος με την έννοια που το έχουν κάποιοι κακεντρεχείς κτλ. Μου αρέσει πολύ να γίνει χώρος αμπαλί, μου αρέσει να γίνει και το πινκ πονγκ, το θέμα είναι στο διαδικαστικό κομμάτι. Διακρίνω μία κατάσταση την οποία δεν περνάει μέσα από τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου και αυτό είναι το στενάχωρο. Ότι εμείς το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε γίνει κοινωνοί αυτής της διαδικασίας επίσημα. Ότι μαθαίνουμε έξω από τα ΜΜΕ και ότι βλέπουμε. Εγώ δεν μιλάω για το αποτέλεσμα εκεί πέρα, μιλάω για την διαδικασία και αυτό νομίζω ότι είναι προβληματικό” υπογράμμισε ο κ. Κορωναίος.

Στην παρέμβαση του ο επικεφαλής της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” κ. Ευκλείδης Φονταράς έβαλε ακόμα ένα ζήτημα όσον αφορά τον Βοτανικό Κήπο και την Κυανή Ακτή συνολικά λέγοντας πως είναι είναι περιαστικό δάσος και διέπεται από την δασική νομοθεσία συνεπώς η κάθε επέμβαση που μπορεί να γίνει εκεί, πρέπει να προσεχθεί αυστηρά και να γίνει κατόπιν μελέτης. “Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για τα δάση. Είναι δάσος η Κυανή Ακτή και θα πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ” υπογράμμισε ο κ. Φονταράς.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σταυρός Αμάραντος συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Φονταρά τόνίζοντας και εκείνος από την πλευρά του ότι η Κυανή Ακτή συνολικά είναι περιαστικό δάσος που υπόκεινται σε συγκεκριμένη περιβαλλοντική νομοθεσία και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ευαισθησία όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν και την εν γένει διαχείριση του.Πέρα από κάποιες ενέργειες ευπρεπισμού της περιοχής οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα πρέπει να υπόκειται στις διατάξεις μιας συγκεκριμένης μελέτης συνολικής για το χώρο, σημείωσε ο κ. Φονταράς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφορικά με το δάσος της Κυανής Ακτής, αλλά και τα υπόλοιπα δάση του Δήμου,  είπε πως συναντήθηκε με τον Δασάρχη Πρέβεζας τον κ. Κορμέτζα, ώστε να γίνουν μελέτες διαχείρισης τους, ενώ αποκάλυψε πως μέχρι τώρα δεν έχει βρει κάποια συγκεκριμένη μελέτη παρόλο που ψάχνει στο αρχείο του Δήμου και βρίσκει κατά διαστήματα κάποιες μελέτες καταχωνιασμένες.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Δημήτρης Καραμανίδης ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε άμεσα εμπλεκόμενος στο ζήτημα που προέκυψε στον Βοτανικό Κήπο και κάπου εκεί άρχισε η σύγχυση καθώς έμπλεξε τους ρόλους με τους οποίους μίλησε, άλλοτε σαν  αντιπρόεδρος του Αμπαλί και άλλοτε σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καραμανίδης ανέφερε ότι ο Σύλλογος Αμπαλί έστειλε αίτημα προς το Δήμο Πρέβεζας στις 10 Απριλίου με το οποίο ζητούσε να κάνει τον καθαρισμό και των καλλωπισμό του χώρου σαν σύλλογος. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανίδης όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το Σύλλογο, έχουν γίνει νομότυπα και ουδέποτε έγινε κάποια παράτυπη πράξη όσον αφορά τα λοιπά. Βέβαια ο όρος νομότυπο σημαίνει ότι από τυπική άποψη, ίσως όμως όχι και στην ουσία του, είναι σύμφωνος με το νόμο…

“Το τσιμέντο το οποίο κάποιοι ανέφεραν ότι έχει πέσει, το τσιμέντο προϋπήρχε, ήταν σπασμένο σε πολλά σημεία και εμείς το επαναφέραμε στην αρχική του κατάσταση. Από εκεί και πέρα να ξέρετε ό,τι, ότι χρήματα δαπανήθηκαν, δαπανήθηκαν από τον Σύλλογο Αμπαλί και από δωρεές εθελοντών, φίλων και δημοτών της Πρέβεζας. Το καθεστώς που είναι ο Βοτανικός Κήπος, είναι στην Κτηματική Υπηρεσία όντως και έχει δοθεί η διαχείριση από το 2001 στο Δήμο για αναψυχή και άθληση. Άρα στην ουσία ο Δήμος είναι ο διαχειριστής”σημείωσε ο κ. Καραμανίδης ο οποίος στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής παρεμβάσεις που να προσβάλουν το περιβάλλον και να χρειάζονται περιβαλλοντικές μελέτες ή αποφάσεις της ποιότητας ζωής ή του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια έκανε μία αδιανόητη και απαξιωτική δήλωση για τους θεσμούς λέγοντας πως  ενδεχομένως σε μεταγενέστερο χρόνο θα κληθεί η ποιότητα ζωής να πάρει κάποια απόφαση.

“Όπως σας είπα πήραμε το πράσινο φως από το Δημαρχείο και καθαρίσαμε απλά έναν χώρο. Δεν έχουν γίνει κάποιες παρεμβολές οι οποίες να επηρεάζουν ούτε περιβαλλοντικά το χώρο, ούτε τη σύσταση του. Ούτε κλείσαμε κάτι, ούτε εγώ όπως ανέφεραν κάποιοι το έκανα κτήμα μου. Ούτε όπως ανέφερε ο κ. Νίτσας το οποίο με έχει προσβάλει, δε θα έκανα καμία αναφορά αλλά μιας και το ανέφερε ο κ. Κορωναίος. Δεν βάλαμε κανέναν εργολάβο κ. Νίτσα μέσα, ώστε να μας κάνει δωρεά που του κάνουμε απευθείας αναθέσεις, όπως αναφέρατε σε συνέντευξη σας. Προσβάλει εμένα γιατί αφήνει υπονοούμενα ότι διακυβεύονται πίσω από αυτό. Θα το αφήσω όμως γιατί το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Ο κόσμος της Πρέβεζας γνωρίζει πολύ καλά τι έχει γίνει. Όσοι δεν έχουν πάει, να πάνε στο Βοτανικό Κήπο. Έπειτα ο Δήμος Πρέβεζας με πρωτοβουλία του προχώρησε στο να φυτευτούν κάποια δένδρα, κάποια φυτά ώστε να μπορέσει αυτός ο χώρος να είναι πάλι προσβάσιμος από το κοινό λειτουργικός καθαρός και να τον ευχαριστηθούμε όλοι” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανίδης.

Το σχόλιο του κ. Καραμανίδη προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα Γιώργου Νίτσα ο οποίος στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για εργολάβους που πρόσφεραν εργασία και που όπως ισχυρίστηκε στο μέλλον θα πάρουν απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων από την Δημοτική Αρχή. “Η οποιαδήποτε παρέμβαση έγινε εκεί πέρα, υπάρχουν αποφάσεις των οργάνων που θα έπρεπε ώστε να κάνετε κάποια παρέμβαση; Και δεν μιλάω για την καθαριότητα που καλώς την κάνατε και είναι αξιέπαινη προσπάθεια και παρέμβαση και δίνουμε συγχαρητήρια σε οποιονδήποτε δημότη ή σύλλογο κάνει μία παρέμβαση για το καλό του τόπου. Ή θα είναι Βοτανικός Κήπος ή να αλλάξουμε τη χρήση. Δράσεις αποσπασματικές ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις στην πλάτη του τοπικού συμβουλίου, του δημοτικού συμβουλίου και του Πρεβεζάνικου λαού δεν τις δέχομαι. Μην εκμεταλλεύεστε διαδικασίες που γίνονται λόγω του Κορωνοϊου και βλέπουμε τέτοια πράγματα. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο σωστό, πιο φρόνιμο από εσάς κ. Πρόεδρε να πείτε μια λέξη “mea culpa”, ότι κάνατε κάποιο λάθος και να έρθετε να συζητήσουμε τι χρήση θέλουμε για τον Βοτανικό Κήπο” είπε ο κ. Νίτσας και πρόσθεσε “Εμείς ως παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” οραματιζόμαστε έναν Βοτανικό Κήπο έτσι όπως είναι σε όλο το κόσμο και μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο και να δείτε πως είναι οι Βοτανικοί Κήποι, ως σημεία αναφοράς. Όσον αφορά το συγκεκριμένο σημείο που επικαλείστε ότι ομόρφυνε, ήταν πάντα όμορφο, πάντα καθαρίζονταν ενδεχομένως όχι τόσο καλά.Με την προσπάθεια των εθελοντών και μπράβο σε όλους τους εθελοντές, είτε με χειρωνακτική εργασία, είτε παραχωρώντας μηχανήματα, είτε κάποια άλλη εθελοντική δράση,είτε δίνοντας κάποια χρήματα είναι καλοπροαίρετο, αλλά εκεί πέρα ήρθαν εργολάβοι και πρόσφεραν εργασία, εργολάβοι που η δική σας παράταξη θα τους δώσει αύριο απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων και αυτό είναι το μεμπτό και είναι το απαράδεκτο. Και επειδή υπάρχουν και τα ονόματα και οι φωτογραφίες θα σταματήσω εδώ πέρα γιατί αν πραγματικά θέλετε να με αποκρούσετε να πείτε τώρα δημόσια ως αντιπρόεδρος του Αμπαλί και ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ποιοι έκαναν προσφορά και έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις για να δούμε τι σχέση έχουν αυτοί με την Δημοτική Αρχή.”

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανίδης απαντώντας στον κ. Νίτσα είπε ” Καλό θα ήταν να μας πείτε εσείς ποιοι εργολάβοι μπήκαν γιατί εμείς σαν αμπαλί δεν βάλαμε εργολάβους και εδώ είναι κάπου που μπερδεύεστε διότι το αμπαλί κάνει κάποια πράγματα και εσείς το μεταφέρετε στο πολιτικό κομμάτι. Έξι χρόνια καθαρίζω το βοτανικό κήπο, τα προηγούμενα χρόνια αρωγός και βοηθός ήταν και ο συνάδελφος σας ο κ. Στύλος με την προσφορά του στα μηχανήματα. Εμείς δεν εξυπηρετούμε σαν αμπαλί κανένα συμφέρον κανενός, ούτε και σαν δήμος. Μπερδεύεστε, το αμπαλί έκανε τη δράση, όχι ο Δήμος. Εκεί είναι το λάθος σας. Προσπαθήσατε όλοι να χτυπήσετε το Δήμο την νέα Δημοτική Αρχή, εμένα και τον Δήμαρχο μέσα από το αμπαλί. Κάναμε μία δράση νόμιμη, νομότυπη, εγώ δεν προσπαθώ να αποκρύψω κανέναν στοιχείο. Δεν αλλάζει η σύσταση του Βοτανικού Κήπου. Ο Βοτανικός Κήπος είναι συγκεκριμένος”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας διέψευσε ουσιαστικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας πως ναι μεν ο Δήμος έδωσε εντολή με συνεργασία να καθαρίσει σε πρώτη φάση το Αμπαλί,όμως συμμετείχε και ο Δήμος με την καθαριότητα, ενώ σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. Καραμανίδη, ο κ. Γεωργάκος τόνισε πως ο χώρος του Βοτανικού Κήπου διαμορφώνεται με χρήματα των δημοτών.” Με χρήματα των δημοτών μπήκαν τα λουλούδια, με χρήματα των δημοτών καθαρίζεται ο χώρος, με χρήματα των δημοτών γίνεται ο φωτισμός για να πάνε οι δημότες και να κάθονται. Να πηγαίνουν τα σχολεία να δουν τα φυτά που μπήκαν εκεί πέρα. Αυτά που έχει ένας μικρός χώρος δεν είναι κανένας Βοτανικός Κήπος Αθηνών, είτε Παρισιού, είτε μεγάλης πόλης, είναι ένας μικρός χώρος και με τα χρήματα όλων των δημοτών, κλαδεύτηκαν τα δένδρα, θα φτιάξουμε τον ανεμόμυλο, θα βάλουμε περισσότερα φώτα. Αν πάτε σήμερα εκεί θα δείτε παγκάκια τα οποία είναι σχεδόν καινούργια, τα οποία τα επισκευάσαμε, τα φτιάξαμε. Όλα αυτά δεν είναι λεφτά κανενός εργολάβου, είναι χρήματα των δημοτών και αυτοί είναι που θα το απολαύσουν και αυτοί είναι που θα μπούνε μέσα. Εργολάβοι και θέμα εργολαβιών μέσα στον Βοτανικό Κήπο δεν υπάρχει” ανέφερε ο Δήμαρχος, ο οποίος έβγαλε στην σέντρα και την πρώην Δημοτική Αρχή λέγοντας πως εκείνη είχε παραχωρήσει χωρίς χαρτιά “έναν χώρο στο αμπαλί, ένα μικρό σπιτάκι” όπως χαρακτήρισε το κτίριο που υπάρχει μέσα στον Βοτανικό Κήπο.

“Εν πάση περιπτώσει δεν είχε γίνει ποτέ με χαρτιά, όμως δεν ήταν ότι ξαφνικά βρέθηκε το αμπαλί σε αυτό το σημείο και μην μένουμε σε ένα χώρο ο οποίος είναι 30-40- ή 50 τετραγωνικά. Όλος ο χώρος διαμορφώνεται εκεί και διαμορφώνεται με χρήματα των δημοτών”  επανέλαβε  ο κ. Γεωργάκος και κάλεσε τον κ. Νίτσα να πάνε και μαζί να το δουν το χώρο και να καθίσουν μαζί στο παγκάκι κάτω από το φως το βράδυ και να το συζητήσουν, ζητώντας παράλληλα ανακαλέσει όσα είπε για εργολάβους.

Στην συνέχεια πήρε ξανά το λόγο ο κ. Νίτσας και ακολούθησε σύντομη στιχομυθία με τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Γ. Νίτσας: Η ένσταση μου δεν έχει να κάνει με το Αμπαλί. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε την φυσιογνωμία ενός χώρου και ιδιαίτερα μέσα στο περιαστικό άλσος της Κυανής Ακτής χωρίς να επεμβαίνει κάποιο θεσμοθετημένο όργανο, όπως είναι το τοπικό συμβούλιο, όπως είναι η επιτροπή ποιότητας ζωής, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι έγινε ένα λάθος. Ενδεχομένως κ. Δήμαρχε να θέλατε να καλύψετε τον πρόεδρο σας ή να πιστεύατε και εσείς από την αρχή. Ζητάτε να πάρουμε πίσω αν υπάρχουν εργολάβοι ή όχι. Εθελοντικά ήρθαν τα μηχανήματα που κουβάλησαν τα χαλίκια;Εθελοντικά ή με χρήματα του Αμπαλί; Εθελοντικά ήρθαν αυτοί που φέραν τα μπετά; Και ποιοι είναι αυτοί; Υπάρχουν διαδικασίες στο Δήμο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον όρο εθελοντική δράση. 

Δ. Καραμανίδης: Μπερδεύεστε με τις διαδικασίες που χρειάζονται  να περάσουν διότι μπερδεύετε τον Σύλλογο Αμπαλί με τον Δήμο. 

Γ.Νίτσας: Δεν υπάρχει Σύλλογος Αμπαλί εκεί είναι ένας Δημοτικός Χώρος αν κάποιος πήγε και έκανε από μόνος του παρέμβαση είναι κατακριτέο και ο Δήμος έπρεπε να τον αποβάλει. Δεν μπορεί να δίνετε τέτοια παραδείγματα σε οποιονδήποτε σύλλογο να πάει εθελοντικά να καθαρίζει έναν χώρο. Έτσι θα δώσετε την πάσα σε οποιονδήποτε σύλλογο, σε οποιονδήποτε εθελοντή να βλέπει έναν χώρο που είναι παρατημένος, να πηγαίνει να τον καθαρίζει και να κάνει δράση ατομική για τον εαυτό του.Δεν πρέπει να γίνεται κατάληψη αυθαίρετα. Αν υπήρχε έστω και μία απόφαση βεβαίως, αλλά είναι μία αυθαίρετη κατάληψη.

Δ. Καραμανίδης: Δεν υπάρχει καμία κατάχρηση, δεν υπάρχει αυθαιρεσία δεν υπάρχει τίποτα.Ο Σύλλογος Αμπαλί εδρεύει εκεί μέσα 6 χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή.Έχει τα γραφεία του, έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο. Το αμπαλί δεν πήγε αυθαίρετα να πράξει κάτι. Έκανε μία αίτηση στο Δήμο και προχώρησε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο. Δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στο χώρο. Το τσιμέντο έγινε δωρεά από τον κ. Νάστα στο Αμπαλί. Μηχανήματα ήρθε ο Βασιλάκης ο Κατωγιάννης για να καθαρίσει το τοιχίο για να μπορέσει η αρχαιολογία να καθαρίσει. Το χαλίκι ήρθε από τον κ. Νάστα με φορτηγό ιδιώτη, ο οποίος το έφερε εθελοντικά. Ο Ιδιώτης είναι ο Γεωργάκος ο Σωτήρης.

Γ.Νίτσας: Σαν δημοτική αρχή έχετε δώσει άδεια παραχώρησης χώρου και αλλαγής χρήσης στον συγκεκριμένο χώρο, να γίνει γήπεδο αμπαλί ναι ή όχι;

Στην τελευταία ερώτηση του κ. Νίτσα απάντησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κάνοντας τελικά μετά από αρκετή ώρα σαφές ότι πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο και ένα κράσπεδο με άμμο  που μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίζει σε αυτό το χώρο και ξεκαθαρίζοντας πως τα γήπεδα του Αμπαλί,  το που πως παίζει και οι αγώνες που γίνονται, γίνονται στο χώρο που ήδη υπάρχουν τα γήπεδα μέσα στην Κυανή Ακτή.

“Δεν υπάρχει παραχώρηση να γίνονται αγώνες, να είναι χώρος αποκλειστικής χρήσης, πρέπει να το καταλάβετε αυτό” ξεκαθάρισε ο Νίκος Γεωργάκος και πρόσθεσε πως είναι είναι ένας πολυχώρος, όμορφα φτιαγμένος που στο χώρο αυτό μπορεί κάποιο παιδί και να παίζει αμπαλί και να παίξει και μπάλα και οτιδήποτε” τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites