Το διαδημοτικό έργο ύδρευσης Πρέβεζας – Παργας στα 20 πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Το διαδημοτικό έργο ύδρευσης των παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς, προϋπολογισμού 5.696.966,56 € που ήταν ανάμεσα στα 20 μεγαλύτερα έργα σε όλη τη χώρα που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος αλλά δεν είχαν διασφαλισμένους πόρους, εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Για το νέο πρόγραμμα έργων, που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε στον Πρωθυπουργό τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχτούν οι τοπικές κοινωνίες με το τέλος της πανδημίας του COVID-19 και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα των νέων υποδομών και έργων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας σε συνεργασία και με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θέλω να μιλήσουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, για την έναρξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, λοιπές εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε και πιθανές επιλογές στη χρηματοδότηση.

Το πιο βασικό είναι κατά το πόσον οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να ωριμάσουν γρήγορα έργα, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να τα υλοποιήσουν».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε τους έξι άξονες – προτεραιότητες του αναπτυξιακού προγράμματος ενώ από τον Πρωθυπουργό υπογραμμίστηκε πως θα πρέπει στο πρόγραμμα να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι σε όλη την επικράτεια κι ότι η Σύμπραξη Δημοτικού και Ιδιωτικού Τομέα στην υλοποίηση θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Τα χρήματα του Προγράμματος που θα έχει διάρκεια ως το 2023, προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο έχει υπογράψει με το υπουργείο Εσωτερικών μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία συμμετέχει στο συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με 1,5 δις. Οι χρηματοδοτήσεις θα έχουν τη μορφή αναπτυξιακού δανείου προς τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού το οποίο θα αποπληρώνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος.

Το φυσικό αντικείμενο του  διαδημοτικού έργου περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, την τοποθέτηση αναλυτικών συγκροτημάτων σε τρείς γεωτρήσεις, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, την κατασκευή δύο δεξαμενών αντλιοστασίων και την κατασκευή δύο βασικών αγωγών ύδρευσης. Ο πρώτος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Κουκούλι- Βράχο- Λυγιά Ριζά- Παραλία Ριζών- Καστροσυκιά- Παραλία Καστροσυκιάς και ο δεύτερος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Λούτσα- Παραλία Λούτσας- Παραλία Βράχου και τον οικισμό Βαλανιδοράχης. Οι δύο βασικοί αγωγοί θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου.

 Στο πρόγραμμα επίσης ενταχθηκε και το έργο προμήθεια και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών-ποιότητας-απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη-απομακρυσμένη διαχείριση του Η/Μ εξοπλισμού στο εξωτερικό υδραγωγείο της ΔΕ Φαναρίου του Δήμου  Πάργας 302.531,48 €


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites