Η Εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Ήπειρο 

   ( Μ. Τετάρτη 15   Απριλίου)

 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα   ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

 

  1.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

 

  1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
  • Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη . 
  1. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή. 
  2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται  τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
  • Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.  
  • Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερά βελτιούμενη. 
  • Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός σε πολύ καλή κατάσταση και πρόκειται να λάβει εξιτήριο κατά την σημερινή ημέρα. 
  1.  Χθες εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα ένα (51) νέα δείγματα. Τα οκτώ αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα σαράντα τρία όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά. 

 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

  • Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά. 
  • Σήμερα  στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. Τα τέσσερα έχουν ήδη διαπιστωθεί αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα  άλλα δύο. 
  • Από το σύνολο των εκατό σαράντα εννέα (149)  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

 

  • Τα δέκα δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά . 
  • Σήμερα  στάλθηκαν δέκα τρία νέα δείγματα για εξέταση . 
  • Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
  • Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια ενενήντα οκτώ  (398) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

 

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  • Πέντε από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. 
  •  Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα   πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
  •  Επιπλέον του ανωτέρω λήφθηκε άλλο ένα   νέο δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση  και αναμένεται αποτέλεσμα.
  • Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
  • Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις  12/4/2020.  

 

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

 

  • Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
  • Σήμερα  στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα έξι  (36) δείγματα εκ των οποίων τα τριάντα τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

 

***

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα  (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites