Ανησυχία για το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα μετά τα δεκάδες θετικά περιστατικά στο Κρανίδι

photo αρχείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία για το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και Μεταναστών στην Φιλιππιάδα και ζητά την λήψη επιπρόσθετων προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό απέστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

Όπως τονίζει στην σχετική επιστολή ο Δήμαρχος Ζηρού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός αναπόφευκτα, καθώς η έκταση της Δομής είναι σχετικά μικρή σε σχέση με τον αριθμό των διαμενόντων εκεί.
Ο Νίκος Καλαντζής αναφέρει μεταξύ άλλως πως “μετά τα αυξημένα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε Κέντρα Υποδοχής, Ταυτοποίησης και Φιλοξενίας προσφύγων, με αποκορύφωμα τα δεκάδες θετικά περιστατικά στη δομή φιλοξενίας Κρανιδίου, η ανησυχία που έχει αναπτυχθεί στους πολίτες, στους εργαζόμενους της ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών στη Φιλιππιάδα αλλά και στους φιλοξενούμενους σ’ αυτή, είναι διάχυτη και έκδηλη. Μία ανησυχία απόλυτα δικαιολογημένη, ειδικά για τους κατοίκους της πόλης της Φιλιππιάδας, καθ’ ότι οι διαμένοντες στη Δομή έχουν καθημερινές επαφές και συναλλαγές στην πόλη”.
Επίσης, επισημαίνει ότι “οι φιλοξενούμενοι της Δομής επισκέπτονται το Νοσοκομείο Άρτας αλλά και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας της Φιλιππιάδας και δύναται να γίνουν φορείς της διασποράς του ιού”.

“Για να καταστούν αποτελεσματικά τα ορθά μέτρα που έχετε ήδη λάβει και για να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Ζηρού οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες με την άμεση λήψη επιπρόσθετων μέτρων” σημειώνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού και προσθέτει ” είναι αναγκαίο η πρωτοβάθμια και ιατροφαρμακευτική φροντίδα να παρέχεται εντός της Δομής και εφόσον απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών για όσο διάστημα απαιτηθεί, ν’ αυξηθεί η φύλαξη και να υπάρχει πλήρης έλεγχος σε 24ωρη βάση στο ποιοι εξέρχονται και ποιοι εισέρχονται στο χώρο, λειτουργώντας στα πρότυπα κλειστής Δομής.
Να ληφθεί μέριμνα για την παροχή υγειονομικού υλικού και ατομικής προστασίας και υγιεινής στους εργαζόμενους αλλά και στους διαμένοντες στη Δομή, όπου διαμένουν και επίτοκες γυναίκες, αλλά και να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι απομόνωσης και νοσηλείας για την πρόληψη της πανδημίας”
Επίσης, ο Δήμος Ζηρού ζητά να ληφθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνεται αναγκαίο όπως η προληπτική εξέταση των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων στη Δομή από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Κλείνοντας την επιστολή του , ο Δήμαρχος Ζηρού υπογραμμίζει ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του είναι έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την ασφαλέστερη διαμονή των φιλοξενουμένων στη Δομή και των εργαζομένων σ’ αυτή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites